Statspenge til støtte til nedrivning af grimme bygninger

25. juni 2013 Uncategorized

Regeringen har netop sendt 23,2 millioner kroner til nedrivning af faldefærdige huse til Sønderjylland. Pengene er en del af den statslige “Pulje til Landsbyfornyelse”, som udgør 200 mio. kr. i 2014 og i 2015.

Det drejer sig om Esbjerg, Vejen, Haderslev, Varde, Sønderborg, Aabenraa og Tønder kommuner, der skal fornyes.

Fordelingen af pengene fra Pulje til Landsbyfornyelse afspejler, hvor meget de enkelte kommuner er belastet af dårlige huse i byer med færre end 3.000 indbyggere. Og det er også netop her, der virkelig er brug for landsbyfornyelse. Det mener Steffen Husted Damgaard, som er formand for distrikternes Fællesråd.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Der er mange af de her rigtigt grimme boliglig, som fortsat trænger til at blive fjernet, så det er noget, som vil styrke landsbyerne og gøre det attraktivt for tilflyttere at flytte til et af disse områder, siger Steffen Husted Damgaard til dr.syd.

Hjælpen fra regeringen svarer til 40 procent af udgifterne til landsbyfornyelse. Kommunerne skal selv betale 40 procent.

Sønderborg har fået 3,8 mio kr. fra puljen til Landsbyfornyelse for 2014.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
30. juli 2021 112, Sønderborg

Brand i kælderen i boligblok

30. juli 2021 112

Omkring 23:30 blev Sønderborg Brand og Redning torsdag kaldt ud til en brand i en boligblok i Ringgade i Sønderborg. “Der var ild i en tørretumbler i kælderen og alle beboere i opgangene blev evakueret”, siger indsatsleder Bo Olesen til SønderborgNYT. Han fortæller videre, at branden hurtigt blev slukket. “Så her klokken oo:20 er alle […]

Læs mere...