Stor frivillig-indsats bag Møllepark-koncerter

31. maj 2013 Frivillige

Længe inden vi andre smutter gennem billetkontrollen har en stor flok frivillige arbejdet på livet løs med at gøre alt klar, så de musikglade mennesker kan få alletiders oplevelse i nogle trygge rammer, hvor det også er muligt at få lidt at drikke plus nogle ringriderpølser.

Patrick sætter blandt andet lys og så samler han gode forbindelser.

– Jeg begyndte i morges klokken otte med at sætte lys op og sikre at det virker. Da vi havde klaret det, skulle der gøres boder klar og sættes skilte, siger Patrick til Sønderborg Nyt. Han er en af Kultur i Syds mange frivillige.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Det er bestemt hårdt arbejde, men vi er et godt team. Og så drømmer jeg jo om, at jeg en dag selv kan arrangere koncerter, så en ekstra bonus for mig er, at jeg får masser af kontakter til folk i musikmiljøet, siger Patrick.

Opsyns-kvinden

Fry går stille og roligt omkring blandt tilskuerne. Både for at sikre sig, at folk hygger sig, men også af mere alvorlige grunde.

Fry ser sig selv som service-medarbejder, der guider gæster rundt på pladsen.
Artiklen fortsætter under annoncen

– Jeg skal sikre, at gæsterne giver hinanden plads, så de alle sammen kan se scenen. Og så skal jeg selvfølgelig se, om der er nogle, der har det skidt, så de kan få hjælp, siger Fry til Sønderborg Nyt. En del af tiden bruges nogle gange på at følge småberusede til og fra toilettet, så de ikke farer vild undervejs.

Portneren

Ved indgangen tæt på fodboldbanen, kan der trille biler igennem. Men kun de biler, der skal slippes ind i forbindelse med koncerten – og naturligvis er der en portner, der holder øje med, at det nu er de rigtige biler, lågen åbnes for.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Jeg ved, hvilke biler, jeg må lukke ind, siger Theodor Tams fra en af de to Lionsklubber i Sønderborg. Hans frivillige indsats honoreres kontant af Kultur i Syd, der sender penge til Lions, som bruger dem på velgørenhed.

Theodor Tams kan sidde og nyde vejret, når han ikke lige skal slippe en bil ind. Bo Jacobsen er professionel vagt og uddannede vagter er et krav, når der samles mange mennesker.
Artiklen fortsætter under annoncen

– Mens musikken spiller, så går vi et par runder og tjekker hegnet og når folk er gået hjem, så pakker vi det sammen, siger Theodor tams og tilføjer, at han og vennerne fra Lions er færdige klokken et om natten.

Professionel vagt

Ved scenen står der hele tiden to vagter, der holder øje med gæsterne – og er der noget, der vækker deres interesse, så kalder de på andre vagter over walkien, så de interessante kan tjekkes en gang.

– Vi kigger efter ballademagere og så skal vi også efter dem, der tager andre på skuldrene, fordi det er farligt, hvis de vælter og hamrer hovedet i en flisekant, siger Bo Jacobsen fra Jysk Kontrollør og Vagtservice.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Vi holder selvfølgelig øje med, der ikke er gæster der render på scenen eller kravler over hegnet ved scenen. Og så er vi meget opmærksomme på, om der er nogen, der falder, siger vagten, der er hyret ind af Kultur i Syd og derfor ikke en del af den frivillige stab.

Og gæsterne i Mølleparken har al mulig grund til også at klappe af de frivillige. Hvis ikke de lagde så meget energi og arbejde til hver eneste koncert, så er det svært at forestille sig, at der blev spillet musik i Mølleparken.

Se billederne af de mange gæster, der nyder godt af alle de frivilliges indsats: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.557596204290948.1073741866.371861676197736&type=1

Skrevet af: Ole [email protected]
10. december 2023 Kultur, Sønderborg

Masser af familier så deres børn optræde i Så’ det Jul i Alsion

10. december 2023 Kultur

Både lørdag og søndag eftermiddag havde alle børnene fra Sønderjysk Pigekor og Drengekor deres familier siddende på tilskuerpladserne i Alsions koncertsal, så de kunne opleve korets årlige julekoncert. Balletbørnene fra Sønderjysk Danseakademi havde, som pige- og drengekoret, også opbakning fra deres familier – og de kunne bare sætte sig og nyde korene, som fik opbakning […]

Læs mere...