Sundhedsudvalg undersøger muligheder for sundhedshus i Gråsten

11. november 2014 Uncategorized

Sønderborg Kommune har lige nu et sundhedscenter i Sønderborg og et i Nordborg. Nu skal det undersøges, om der også kan laves et i Gråsten.

Helge Larsen tager tilløb til sundhedshus.

Helge Larsen tager tilløb til sundhedshus.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Formålet med sundhedshuse er, at samle de lokale sundhedstilbud og sikre et sammenhængende sundhedstilbud til borgerne i nærområdet. Her er det helt naturligt, at se på, om der er basis for at etablere et sundhedshus i Gråsten  og med de samme funktioner, som sundhedshuset i Nordborg”, siger Helge Larsen, formand for Sundhedsudvalget.

Sundhedshuset i Nordborg rummer en kommunal forebyggelsesenhed, sundhedsplejen og en sygeplejeklinik. Hertil kommer en række sundhedstilbud som praktiserende læger, tandlæge, psykolog, fysioterapeuter, fodterapeut og en regional jordemoderklinik.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Første fase i processen bliver, at vi indkalder alle relevante sundhedsaktører til et møde for at høre deres mening om og ønsker til et samlet sundhedshus i Gråsten. Derefter vil vi arbejde videre med planlægningen”, siger Helge Larsen.

Han fortæller videre, at der endnu ikke er taget stilling til, hvor i Gråsten sundhedshuset skal være.

“Jeg mener, det er vigtigt, at samtlige byrådsudvalg kommer ind over, så der tænkes på helheden Gråsten. Der er for eksempel også planer om et hus til de frivillige”, siger Helge Larsen til SønderborgNyt. Når politikerne kender de forskellige udvalgs planer for Gråsten, så kan det hele koordineres.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
19. august 2022 Samfund, Sønderborg

TrygFonden giver penge til to projekter i Sønderborg

19. august 2022 Samfund

TrygFondens regionale råd i Region Syddanmark har uddelt penge til en række nye tryghedsskabende initiativer og projekter i regionen. I kategorien Børn og Unge får Sønderborg Andelsboligforening 746.882 kroner til projektet  ’Kulturfrontløber’, skriver Trygfonden i en pressemeddelelse. Et mål for TrygFonden er, at flere voksne kan realisere og fastholde en sund livsstil, have et trygt […]

Læs mere...