Sundhedsudvalg undersøger muligheder for sundhedshus i Gråsten

11. november 2014 Uncategorized

Sønderborg Kommune har lige nu et sundhedscenter i Sønderborg og et i Nordborg. Nu skal det undersøges, om der også kan laves et i Gråsten.

Helge Larsen tager tilløb til sundhedshus.

Helge Larsen tager tilløb til sundhedshus.

“Formålet med sundhedshuse er, at samle de lokale sundhedstilbud og sikre et sammenhængende sundhedstilbud til borgerne i nærområdet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Her er det helt naturligt, at se på, om der er basis for at etablere et sundhedshus i Gråsten  og med de samme funktioner, som sundhedshuset i Nordborg”, siger Helge Larsen, formand for Sundhedsudvalget.

Sundhedshuset i Nordborg rummer en kommunal forebyggelsesenhed, sundhedsplejen og en sygeplejeklinik.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hertil kommer en række sundhedstilbud som praktiserende læger, tandlæge, psykolog, fysioterapeuter, fodterapeut og en regional jordemoderklinik.

“Første fase i processen bliver, at vi indkalder alle relevante sundhedsaktører til et møde for at høre deres mening om og ønsker til et samlet sundhedshus i Gråsten.

Derefter vil vi arbejde videre med planlægningen”, siger Helge Larsen.

Han fortæller videre, at der endnu ikke er taget stilling til, hvor i Gråsten sundhedshuset skal være.

“Jeg mener, det er vigtigt, at samtlige byrådsudvalg kommer ind over, så der tænkes på helheden Gråsten.

Artiklen fortsætter under annoncen

Der er for eksempel også planer om et hus til de frivillige”, siger Helge Larsen til SønderborgNyt. Når politikerne kender de forskellige udvalgs planer for Gråsten, så kan det hele koordineres.

Artiklen fortsætter under annoncen

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
21. april 2021 Kultur, Sønderborg

Levende musik i vaccinationscentret i Sønderborg

21. april 2021 Kultur

Jorunn Solløs fra Sønderjyllands Symfoniorkester er i fuld gang med at arrangere en række koncerter, som skal spilles i vaccinationscentrene i Sønderborg og Aabenraa. “Den første koncert begynder i Humlehøj-Hallerne i morgen, torsdag, klokken 10 og den bliver spillet af strygere”, siger Jorunn Solløs til SønderborgNYT og hun tilføjer: “Vi tager ud i grupper på […]

Læs mere...