Sundhedsudvalget delte penge ud til frivillige foreninger

30. januar 2020 Sønderborg

Sundhedsudvalget har fordelt hovedparten af de penge, som er fra den såkaldte §18-pulje. 64 ansøgninger er imødekommet, heraf er tre helt nye initiativer.

De tre nye tiltag er et skatehold for udfordrede unge, som Sønderborg Skatehal tilbyder, terapi for ofre for seksuelle overgreb, som en ny Kvistens lokalgruppe Sønderborg tilbyder samt et netværk for selvmordsramte, som den nystartede forening Nefos Sønderborg tilbyder.

”Jeg glæder mig året rundt over det enorme frivillige engagement, der er i kommunen. Men glæden – og også stoltheden over, hvad vores borgere sætter i værk – får et løft, når vi hvert efterår holder Frivillighedsfesten, og når jeg ser de mange fine ansøgninger til vores §18-pulje. Tusindvis af mennesker får beriget deres liv og hverdag, fordi frivillige giver af deres tid og næstekærlighed. Det er meget værdifulde bidrag til sammenhængskraften i vores samfund, og jeg er glad for, at vi har mulighed for at støtte de mange foreninger og organisationer”, siger Sundhedsudvalgets formand, Helge Larsen, i en pressemeddelelse.

950.000 kroner fra puljen går til faste driftstilskud. Blæksprutterne, som er et værested for ledige og udsatte, får 470.000 kroner. Kirkens Korshærs kaffestue får 180.000 kr. KlubAls og Sozialdienst Nordschleswig får 150.000 kroner hver.

De øvrige tilskud fordeles efter, at foreningerne/organisationerne har sendt en ansøgning, som beskriver, hvad pengene bliver brugt til. Her er en stor post indkøbsordningerne, som sikrer fortrinsvis ældre mulighed for at komme på indkøb.

Indkøbsbussen Nordals får98.000 kroner og de to sydalsiske ordninger, som får 65.000 kr. hver. Indkøbsordningen for kørestolsbrugere i Gråsten får 55.000 kr.

Artiklen fortsætter under annoncen

Blandt andre større beløb er 76.000 kr. til Frelsens Hær Sønderborg, som yder familiearbejde til udsatte familier.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk