Svært at passe præsten ind i skoleskemaet

10. februar 2014 Uncategorized

Der er et voksende ønske fra skoleledernes side om at lade børnene gå til præst om eftermiddagen, så skolen kan få de attraktive morgentimer.

Sognepræst Agnete Raahauge.

Sognepræst Agnete Raahauge.

Artiklen fortsætter under annoncen

Kristeligt Dagblad skriver mandag om et tilfælde fra Hørup på Als. Her blev sognepræst Agnete Raahauge fra Hørup på Als i december sammen med sine to nabopræster inviteret til møde med den daværende lokale skoleinspektør, som meddelte, at skolen fra næste skoleår ville inddrage de morgentimer, hvor 7. klasserne går til præst.

Skoleinspektøren beklagede, at hun på grund af den nye skolelov først kunne lade præsterne få børnene efter klokken 15.30, dog fredag efter klokken 14.

Artiklen fortsætter under annoncen

Meldingen fik Agnete Raahauge på barrikaderne, for med to-tre ugentlige hold, i alt mellem 45 og 65 konfirmander, og med et tæt besat eftermiddagsprogram med begravelser og andre forpligtelser, gik kabalen ikke op.

Hvordan konfirmationsforberedelsen bliver efter sommerferien, er ikke endeligt afklaret, men skolen har dog blødt sin holdning lidt op, fortæller præsten.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
29. juni 2022 Augustenborg, Erhverv

Nyd et godt glas vin og aftensolen på terrassen ved Augustenborg_Project

29. juni 2022 Augustenborg

På fredag åbnes dørene til den splinternye vinbar, A_Terracce, hos Augustenborg_Project på Palævej i Augustenborg, hvor franske sommeliers er klar til at guide gæsterne frem til de allerbedste smagsoplevelser. “I den kommende weekend gør vi ekstra meget ud af franske vine og det skyldes selvfølgelig, at Tour de France kommer til Sønderborg og fremover handler […]

Læs mere...