Sygeplejeklinikkerne giver borgerne mere frihed

28. oktober 2013 Uncategorized

For 3½ år siden åbnede fire sygeplejeklinikker i Sønderborg kommune. Her kan ældre borgere, der før fik besøg af en hjemmesygeplejerske, møde op til en fast behandlingstid. Det er mange borgere glade for.

Jørgen Jørgensen, socialudvalgsformand.

Jørgen Jørgensen, socialudvalgsformand.

Artiklen fortsætter under annoncen

I år har 408 borgere besøgt klinikkerne og det svarer til 5,7 procent af hjemmeplejens samlede ydelser. Målsætningen er på 10 procent for det kommende år, så der er plads til flere borgere endnu.  Nu åbnes alle klinikker 5 hverdage i ugen, så det går i den rigtige retning.

Mange borgere er glade for at få en fast tid på en klinik, i stedet for at sidde derhjemme og vente på en sygeplejerske. Desuden er sygeplejerskerne glade for at arbejde i klinikkerne, fordi arbejdet kan udføres ved gode arbejdsstillinger.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Vi sparer mange arbejdstimer på transport og mange borgere er glade for tilbuddet, da de selv kan bestemme over deres tid. Det er samtidig en god mulighed for at komme ud og bevæge sig og møde mennesker. Jeg tror på, at vi når målsætningen om at 10 procent af alle sygeplejebehandlinger foregår i klinikkerne, når klinikken på Nordals flytter ind i det nye sundhedshus næste år og dermed får bedre fysiske rammer og sygeplejen i Sydals flytter ind på Tandsbjerg ved siden af deres klinik, siger Jørgen Jørgensen, formand for socialudvalget.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
3. oktober 2022 112, Sønderborg

Overvågningskameraer må ikke flytte problemerne til andre steder

3. oktober 2022 112

Tryghed i nattelivet er væsentligt for Venstre og derfor har vi støttet opsætning af kameraer på risikosteder, ligesom vi støtter oprettelsen af nattelivszoner, siger politisk ordfører for Venstre i Sønderborgs byråd, Ellen Trane Nørby til SønderborgNYT. “Kameraerne kan dog ikke stå alene og en aktiv politi-tilstedeværelse er stadig nødvendig, ligesom der løbende skal følges med […]

Læs mere...