Tilsyn: Kvinde- og Krisecenter gør det virkeligt godt

21. september 2013 Frivillige Skrevet af: Ole Kæhler

I maj måned var der anmeldt tilsyn på Kvinde og Krisecenter i Sønderborg og på det seneste møde i Socialudvalget kigge politikerne papirerne igennem. Og det må have været en fornøjelse at se, at Ruth Malle og hendes frivillige stab er supergode.

Tilsynet skriver:

Det er tilsynets overordnede konklusion at voldsramte kvinder og deres medfølgende børn tilbydes et sikkert og beskyttet ophold, hvor der ydes akut krisehjælp, familierådgivning og psykologhjælp til medfølgende børn i overensstemmelse med lovgivningen.images

Artiklen fortsætter under annoncen

Der lægges vægt på et inddragende samarbejde med den enkelte kvinde funderet på en empatisk, anerkendende og fællesskabsbaseret tilgang i stimulerende, aktivitetsorienterede, kreative og trygge fysiske rammer for både kvinder og børn. Det er tillige tilsynets vurdering at centret bidrager til at understøtte voldsramte kvinders rettigheder og muligheder gennem et solidt netværk af private og offentlige aktører.

Den kvinde, som tilsynet talte med på tilsynsdagen, beskrev sit ophold som værende kendetegnet af hjælpende, fordomsfrie og engagerede medarbejdere, som bidrager til et trygt ophold, hvor hun har modtaget relevant hjælp til at håndtere egne personlige og familiemæssige udfordringer.

Artiklen fortsætter under annoncen

Glimrende ledelse

Det er tilsynets vurdering, at centerleder Ruth Malle i samarbejde med bestyrelsen gør en stor og ihærdig indsats for at fremme voldsramte kvinder og deres ledsagende børns livskvalitet både under og efter et ophold på kvindekrisecentret.

Der lægges vægt på at kvalificere og koordinere indsatsen med en stor frivillig gruppe, samtidig med at der er et relevant fokus på intern vidensdeling og erfaringsudveksling, ligesom der er adgang til kompetenceudvikling i og uden for huset for begge medarbejdergrupper.

29. februar 2024 112, Sønderborg

Hærværk mod Jensens Bøfhus

29. februar 2024 112

Natten mellem søndag og mandag er to ventilationriste på Jensens Bøfhus blevet fyldt med byggeskum. “Det har vi registreret som hærværk”, siger vicepolitiinspektør Henning Marcussen.

Læs mere...