Tip kommunen om nedrivnings-egnede bygninger

9. januar 2014 Uncategorized Skrevet af: Ole Kæhler

Det pynter ikke på en landsby eller et lokalsamfund, hvis der er mange faldefærdige huse. Det sender et signal om forfald, modløshed og opløsning og det skræmmer temmelig sikkert mulige tilflyttere langt væk. Men nu sker der noget. Som en del af regeringens vækstplan er der afsat 400 millioner kr. til nedrivning og istandsættelse af forfaldne bygninger.

Spændende bygning - eller en øjebæ.

Spændende bygning – eller en øjebæ.

Artiklen fortsætter under annoncen

Af de 400 millioner kr. har Sønderborg Kommune har fået tildelt 6.2 millioner kr., og nu beder kommunen om borgernes hjælp til at få overblik over faldefærdige og nedrivningsegnede bygninger.

– Vi har brug for borgernes øjne og lokalkendskab til at finde de nedrivningsegnede tomme huse i kommunen. Det er langtfra sikkert, at vi kender til alle de bygninger, der er modne til nedrivning. Jeg synes det er vigtigt, at vi får fat i de faldefærdige rønner, der irriterer folk allermest. Så må vi se på, om de opfylder kriterierne for nedrivning, siger Frode Sørensen, formand for teknik- og miljøudvalget i Sønderborg Kommune.

Artiklen fortsætter under annoncen

Der kan søges støtte til nedrivning af nedslidte og ubeboede bygninger og nedrivning af private erhvervsbygninger eller nedlagte erhverv, dog ikke i det åbne land.

Forslag skal som minimum indeholde:

– Adresse på den ejendom det drejer sig om

– Beskrivelse af hvad der ønskes udført

– Navn, adresse og telefonnummer på indmelder af forslaget

– Min. 2 og max. 5 digitale fotos af forslaget

Forslag skal sendes på mail: [email protected] snarest og senest den 15. februar.

Artiklen fortsætter under annoncen

Når fristen er udløbet, vil kommunen besigtige og vurdere hvilke ejendomme, der er mest ødelæggende for lokalmiljøerne. Der kigges bl.a. på betydning for lokalmiljøet, arkitektur, originalitet, stand, sundhed og kulturhistorisk værdi.

 

20. juni 2024 Sport, Sønderborg

11-årige Mads Kraft skal køre med i DM

20. juni 2024 Sport

Den 11-årige Mads Kraft fra Ulkebøl skal i weekenden deltage i DM i gokart, der i år bliver akørt i Ikast, han stiller op i klassen Rotax mini, aldersklassen 10-15 år. Det er et arrangement, hvor der køres både lørdag og søndag, så det bliver en hård weekend. Mads Kraft laver da også fysisk træning […]

Læs mere...