Tip kommunen om nedrivnings-egnede bygninger

9. januar 2014 Uncategorized

Det pynter ikke på en landsby eller et lokalsamfund, hvis der er mange faldefærdige huse. Det sender et signal om forfald, modløshed og opløsning og det skræmmer temmelig sikkert mulige tilflyttere langt væk. Men nu sker der noget. Som en del af regeringens vækstplan er der afsat 400 millioner kr. til nedrivning og istandsættelse af forfaldne bygninger.

Spændende bygning - eller en øjebæ.

Spændende bygning – eller en øjebæ.

Artiklen fortsætter under annoncen

Af de 400 millioner kr. har Sønderborg Kommune har fået tildelt 6.2 millioner kr., og nu beder kommunen om borgernes hjælp til at få overblik over faldefærdige og nedrivningsegnede bygninger.

– Vi har brug for borgernes øjne og lokalkendskab til at finde de nedrivningsegnede tomme huse i kommunen. Det er langtfra sikkert, at vi kender til alle de bygninger, der er modne til nedrivning. Jeg synes det er vigtigt, at vi får fat i de faldefærdige rønner, der irriterer folk allermest. Så må vi se på, om de opfylder kriterierne for nedrivning, siger Frode Sørensen, formand for teknik- og miljøudvalget i Sønderborg Kommune.

Artiklen fortsætter under annoncen

Der kan søges støtte til nedrivning af nedslidte og ubeboede bygninger og nedrivning af private erhvervsbygninger eller nedlagte erhverv, dog ikke i det åbne land.

Forslag skal som minimum indeholde:

– Adresse på den ejendom det drejer sig om

– Beskrivelse af hvad der ønskes udført

– Navn, adresse og telefonnummer på indmelder af forslaget

– Min. 2 og max. 5 digitale fotos af forslaget

Forslag skal sendes på mail: mrha@sonderborg.dk snarest og senest den 15. februar.

Artiklen fortsætter under annoncen

Når fristen er udløbet, vil kommunen besigtige og vurdere hvilke ejendomme, der er mest ødelæggende for lokalmiljøerne. Der kigges bl.a. på betydning for lokalmiljøet, arkitektur, originalitet, stand, sundhed og kulturhistorisk værdi.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
16. september 2021 KV21, Nordborg, Debat

KV21 – Debatindlæg: Vi skal have børn og unge tilbage i foreningerne

16. september 2021 KV21

Byrådskandidat Niels Ole Bennedsen, Socialdemokratiet, skriver: Ifølge hjemmesiden medlemstal.dk, som er det sted, der indsamler foreningernes medlemstal for idræt, spejder m.m. har Sønderborg kommune mistet over 2000 medlemmer de sidste par år. Et fald på over 8 procent angiveligt på grund af Corona! Slemt ser det ud for børn og unge, som står for de […]

Læs mere...