To nye udendørs legeanlæg i støbeskeen

11. juni 2015 Sydals

For at give borgerne i Sønderborg Kommune endnu flere lejligheder til at røre sig og være aktive har kommunen igangsat etableringen at to udendørs lege- og bevægelsesanlæg. Anlæggene skal fremme borgernes lyst til og muligheder for at bevæge sig og opbygge en sund hverdag. De udendørs anlæg er gratis motion, de er tilgængelige lige når borgeren ønsker at træne og tilføjer frisk luft til træningen.

Artiklen fortsætter under annoncen

En omgang træning i et sådan et anlæg fungerer altså som et godt supplement til de aktiviteter, man ellers foretager sig i hverdagen.

De to anlæg skal ligge ved Skovby ved Kerneland og ved Vemmingbund.

Helge Larsen ser gerne, at vi allesammen dyrker motion i en eller anden form.

Helge Larsen ser gerne, at vi allesammen dyrker motion i en eller anden form.

 

For at sikre, at anlæggene kan bruges af så mange som muligt, vil der blive taget hensyn til tilgængelighed for handicappede, og anlæggene vil både rumme trænings- og legefaciliteter, så både store og små kan være med.

De enkelte bylaug vil i samarbejde med kommunen udvælge, hvilke redskaber der sættes på de to anlæg, og det er ikke den eneste måde at bylaugene vil være involveret.

Områderne skal nemlig selv stå for den daglige drift.

”Vi ønsker at give borgerne i Sønderborg Kommune så mange muligheder som overhovedet muligt for, at de kan tage sunde valg i hverdagen. Ved at etablere disse anlæg ude forskellige steder i kommunen, kommer det tættere på borgeren, og det bliver derfor i højere grad muligt og nemmere for den enkelte borger at få det brugt. Det glæder mig, at de lokale bylaug har taget ansvaret på sig og vil stå for driften. Det viser lokalt engagement”, siger formand for sundhedsudvalget Helge Larsen i en pressemeddelelse

Inden anlæggene sættes op, så kræver det grønt lys fra Naturstyrelsen.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk