Tour de France: 130 ‘rute-frivillige’ blev klogere på deres opgaver

Trine Thunbo Rivold. Foto: Ole Kæhler
Trine Thunbo Rivold. Foto: Ole Kæhler
1. juni 2022 Tour de France Skrevet af: Ole Kæhler

Tirsdag aften var der samlet 130 af de frivillige, som har meldt sig på banen for at hjælpe på selve Tour-ruten, som en del af Grand Départ. De ‘rute-frivillige’ ledes af Grand Départs og kan se frem til at komme rigtigt tæt på cykelfeltet. Sønderborg Kommune har også ‘hyret’ frivillige ind – og det er de ‘by-frivillige’, som ikke kommer ud på ruten og dermed tæt på reklamekaravane, cykelryttere og resten af det kæmpe store setup.

“På de tre Tour-etaper i Danmark kommer der i alt 13.200 frivillige”, sagde Trine Thunbo Rivold fra scenen i Sønderborghus. I salen sad de frivillige og de var delt ind i sektorer alt efter, hvilke opgaver de skulle hjælpe med.

Artiklen fortsætter under annoncen

“I alle har jeres egen frivilligside, hvor jeres opgaver er eller bliver beskrevet. Nogle af jer skal stå ved indfaldsveje langs ruten, andre skal være ved publikumsovergange og så er der ‘fløjtevagter’, som skal advare, når der er trafik på ruten, altså den trafik, som hører til løbet”, sagde hun videre. Nogle skal stille

Selvom Tour de France er stort og der spærres for al anden trafik, så skal Brand & Redning, ambulancer og politi kunne rykke ud, hvis der bliver ringet 112.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Og der er en plan med såkaldte beredskabssluser, hvor udrykningskøretøjer skal lukkes ind på ruten – og det gør frivillige ved at flytte afspærringen”, sagde Trine Thunbo Rivold – og hun tilføjer, at skulle der komme anden trafik end den med blå blink ind på ruten, så bliver det en opgave politi og hjemmeværnet.

Du kan SE BILLEDER HER.

29. marts 2024 Sønderborg, Frivillige

Aabenraa Selvhjælp vil hjælpe seksuelt krænkede i Sønderborg

29. marts 2024 Sønderborg

Voksne med senfølger efter seksuel krænkelse i barndommen kæmper med psykiske og/eller fysiske følgereaktioner. De hyppigst forekommende er PTSD, angst, lavt selvværd, tvangsforestillinger, problemer med krop og seksualitet, selvskadende, suicidal eller seksualiseret adfærd, spiseforstyrrelser og stofmisbrug. Ventetiden for at komme i behandling er over to år. Det betyder, at borgerne ikke få hjælp hurtig. Vi […]

Læs mere...