Trafik: Endnu en omlægning i Sønderborg midtby

1. november 2013 Uncategorized

Efter fire ugers erfaringer med trafikken i Sønderborg midtby har kommunens trafikafdeling vurderet resultaterne. Der er enighed om, at trafikken ind i midtbyen afvikles rigtig godt og tilfredsstillende.

Nu skal det være lovligt igen at køre ud af byen via Løngang, som lovbryderen til højre i billedet gør.

Nu skal det være lovligt igen at køre ud af byen via Løngang, som lovbryderen til højre i billedet gør.

Artiklen fortsætter under annoncen

Erfaringerne viser til gengæld, at der er brug for nu at prøve med mindre midlertidige justeringer, som skal forebygge, at bilisterne holder i kø, når de skal ud af Sønderborg midtby, især via Kongevej. Også trafikken til havneområdet bliver nu reguleret. De nye justeringer sker i uge 46, når vejarbejdet på Løngang er afsluttet.

For at mindske kø-kørsel på Kongevej åbnes Løngang for kørsel i begge retninger. Lastbiler og busser må fortsat køre ind i byen via Løngang, men skal benytte andre veje ud af byen. Busserne, som skal til Jylland, skal fortsætte med at køre ud af byen via Herman Bangs Gade og Kongevej. Og lastbiler får kørselsforbud på den ensrettede del af Kongevej for at teste, hvordan det vil bidrage til mindre kø-kørsel. Desuden bliver venstresvingsforbuddene i krydset Holger Drachmanns Gade – Kongevej ophævet.

Kommunen vil løbende følge trafikudviklingen og tilpasse rammerne, så trafikken afvikles bedst muligt for trafikanterne, og erfaringerne fra de midlertidige trafikomlægninger skal bruges til at udarbejde udkast til en permanent trafikplan for Sønderborgs midtby.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
14. maj 2021 Samfund, Sønderborg

Flyttede tilbage Sønderborg og skabte et energi-rigtigt drømmehus

14. maj 2021 Samfund

Den smukke natur, familien og Sønderborgernes venlige og imødekommende væsen, fik Marianne Albers, sammen med sin familie til, at flytte fra København tilbage til Sønderborg og fandt en bungalow-villa som de energi-renoverede og omdannet til deres drømmebolig. For Marianne Albers og hendes mand har huskøbet og en efterfølgende gennemgående energi-renovering, på alle måder været en […]

Læs mere...