Trafikplan for Kær Vestermark ligger klar

21. marts 2021 Politik

Tirsdag eftermiddag er der møde i udvalget for Landdistrikter, Natur og Fødevarer, hvor der blandt andet skal kigges på en trafikplan for Kær Vestermark. Det skal der, fordi der forventes op mod 50.000 besøgende årligt, når Center for Verdensmål er færdigbygget.

Det er mere end en fordobling af besøgstallet i forhold til i dag og hertil kommer, at de besøgende vil bruge nye tilkørselsforhold og bevæge sig anderledes i området.

“Det er en ren orienteringssag, hvor vi får et overblik og bedre kan tage stilling, når de forskellige punkter i planen skal gøres til virkelighed”, siger udvalgsformand Charlotte Riis Engelbrecht til SønderborgNYT.

“Selv vil jeg være opmærksom på, at vi også får en del af det, vi kalder ‘Nice to have’ og ikke kun ‘Need to have’, når den tid kommer.

Artiklen fortsætter under annoncen

Et Verdensmålcenter er jo en fantastisk idé og det kan blive et stort aktiv”, siger hun.

Af trafikplanen fremgår, at de mange besøg vil kræve faste parkeringspladser til et antal biler, hvoraf et vist antal ifølge loven skal være forsynet med el-ladestandere.

Områdets mange besøgende til fods eller på egen eller lånecykel kræver afmærkede gang- og cykelspor rundt i området.

Artiklen fortsætter under annoncen

De mange bløde trafikanter kræver forholdsregler for biler, så man undgår ulykker fra biler der bakker og bilernes mulighed for høj hastighed skal reduceres.

Hertil kommer en skiltning der nøjagtig fastsætter gældende trafikregler for sikker afvikling af trafikken..

Artiklen fortsætter under annoncen

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
17. april 2021 Erhverv, Sønderborg

Økonomiudvalget skal høre om antallet af SOSU-afskedigelser

17. april 2021 Erhverv

I en analyse fra FOA sættes der fokus på kontrasten mellem antallet af afskedigelsessager og de rekrutteringsmæssige udfordringer i forhold til at rekruttere personale inden for social- og sundhedsfagene. Analysen peger også på, at sygdom er den klart mest hyppige årsag til afskedigelsessager – 6 ud af 10 af afskedigelsessagerne blandt FOA´s medlemmer skyldes sygdom. […]

Læs mere...