Travlhed før stormen på Mølleparken

2. september 2014 Frivillige Skrevet af: Ole Kæhler

_MG_2750

Før, under og efter en koncert i Mølleparken, er der en fasttømret gruppe af frivillige fra Kultur i Syd, der knokler for at få det hele sat op og gjort klar til koncerten. På en typisk koncertweekend i Mølleparken, startes der allerede Torsdag aften med at sætte hegn op samt begynder at sætte de forskellige barer op. Når vi så når til fredag morgen, møder de frivillige atter ind, ofte omkring kl 8, for at tømme lastbilerne for alt det udstyr der skal bruges på scenen. Ofte er det to til tre trailere, fyldt til loftet med alt muligt, lige fra diverse lamper til højtalere og mixere.

Artiklen fortsætter under annoncen

I løbet af eftermiddagen, er alt udstyret sat op, og musikerens baggear, dvs trommer, bas og alle de andre instrumenter, bliver nu sat op, mikrofonerne bliver tilsluttet og afprøvet, og endelig er det blevet tid til at der bliver sendt de første spæde toner ud igennem de mange ledninger og ud i højtalerne. Oftets er det nu tid til at musikeren slendrer på scenen, griber deres instrumenter, og dagens første lydprøve går igang.

Tiden går, og stille og roligt er det blevet tid til at publikum lukkes ind og koncerten kan begynde. Efter koncertens afslutning, skal musikeren baggear igen slæbes ud i lastbilen. For det meste bliver lys og højtalere hængende, således at de er klar til næste dags koncert.

Artiklen fortsætter under annoncen

Vi er nu nået frem til Lørdag, her svinger det lidt hvor meget der er at lave før koncerten. Hvis det er en større produktion, med masser af lys, møder de frivillige atter ind henad formiddagen, og starter på at slæbe lys og baggear ind til aftenens show, og sætter det op.

Igen går tiden, under koncerten står en håndfuld af de frivillige standby, parat til at springe til når det første band er færdig, så skal scenen ryddes for bandets baggear, og det næste bands udstyr skal ind. Så er det atter tid til at de frivillige kan stå og nyde musikken, lige indtil aftenens sidste band siger “Tak for i aften Sønderborg”. Nu er det tid til at alt det der om fredagen blev slæbt ind og hængt op, skal tages ned, pakkes i flightcases (Kraftige beskyttende trækasse, som oftest med hjul på), og slæbes ned til lastbilerbilerne og pakkes.

Artiklen fortsætter under annoncen

Som oftest ender det med at klokken er omkring en to – tre stykker om natten, inden de frivillige kan sætte sig på bænkene i medarbejder teltet, og nyde en kold fyraftens øl.

Se billeder fra en typisk koncert opsætnign her

12. april 2024 Sønderborg, Frivillige

Damefrokosten er aflyst

12. april 2024 Sønderborg

Vidar-Ulkebøl Håndbold & Ulkebøl Gymnastik, der er klubberne bag Sportens Venner Sønderborg, har valgt at aflyse Damefrokosten i Sydjysk Sparekasse Skansen. ”Der er i år for få deltagere, og dermed ikke længere økonomi i det. Vi kan derfor ikke forsvare at trække på alle de frivillige kræfter. Efter 45 fantastiske fester gennem årene, er vi […]

Læs mere...