Trods voldsdom arbejder ambulancebehandler fortsat hos Ambulance Syd

3. februar 2019 REGIONALT Skrevet af: Ole Kæhler

En ambulancebehandler hos Ambulance Syd i Sønderborg, fik ved Retten i Sønderborg i august måned sidste år, en fængselsdom for over en periode at have begået vold mod sin tidligere kæreste.

Ambulancebehandleren, der bor i Sønderborg-området, blev idømt en straf på 60 dages fængsel, men dommen blev gjort betinget, hvilket betyder, at ambulancebehandleren blev dømt skyldig, men fritaget for afsoning af straffen på betingelse af, han ikke begår noget strafbart et år frem og desuden er under tilsyn af Kriminalforsorgen – og derfor kan ambulancebehandleren fortsætte sit job, hvor opgaverne blandt andet består i, at tage sig af de borgere, der skal nødbehandles eller køres til hospitalet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Kilder har oplyst til SønderborgNYT, at den voldsdømte ambulancebehandler fortsat arbejder som ambulancebehandler i Ambulance Syd, og dermed har det tilsyneladende ingen konsekvenser haft for ambulancebehandlerens ansættelsesforhold hos Ambulance Syd, at han er blevet idømt en fængselsstraf for vold:

“Hvis vi specifikt bliver gjort bekendt med, at en ansat er straffet efter straffelovens bestemmelser, er det altid en konkret vurdering fra ledelsens side, om ansættelsen kan opretholdes”, oplyser direktør for Ambulance Syd, Steen Schougaard Christensen, i et skriftligt svar til SønderborgNYT.

Artiklen fortsætter under annoncen

Kendte ikke til dommen

Direktøren oplyser også, at trods dommen blev afsagt ved Retten i Sønderborg for mere end fem måneder siden, så blev han først bekendt med, at den pågældende ambulancebehandler havde fået en voldsdom efter, at SønderborgNYT fremsendte dokumentation i form af en kopi af dommen fra Dombogen.

”Almindeligvis er det sådan, at Statsadvokaten kontakter offentlige myndigheder, hvis en medarbejder får en dom, som kan have indflydelse på ansættelsen og jeg har intet hørt”, siger Steen Schougaard Christensen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Ifølge administrationen i Ambulance Syd skal ansatte have en ren straffeattest, hvis de skal komme i betragtning til et job, men der foreligger ikke retningslinjer for, hvad der sker, hvis en medarbejder i Ambulance Syd eksempelvis får en voldsdom mens vedkommende er ansat:

“Ambulance Syd stiller ikke krav om en ren straffeattest i forbindelse med ansættelse. Når vi indhenter straffeattest, hvilket sker for langt de fleste stillinger, er der alene krav om en straffeattest, der er forenelig med den specifikke stilling”, siger direktøren og tilføjer:

Artiklen fortsætter under annoncen

“Vi kræver videre, at alle vores medarbejdere i deres virke for Ambulance Syd optræder 100 procent professionelt og korrekt, både i deres kontakt med borgerne i Region Syddanmark og overfor deres kolleger. Helt overordnet kan borgerne i Region Syddanmark derfor altid være trygge i mødet med medarbejderne fra Ambulance Syd”, siger direktør for Ambulance Syd, Steen Schougaard Christensen til SønderborgNYT.

Ambulance Syd er det selskab, som blev oprettet af Region Syddanmark i 2016, efter ambulanceselskabet BIOS Ambulance Services gik konkurs. Ambulance Syds opgaver er at varetage ambulancedriften i Vestjylland, Sønderjylland og på Fyn og er en offentlig drevet ambulanceoperatør, organiseret som en driftsenhed under direktionen i Region Syddanmark.