Trygfonden betaler for dukker til Kvinde- og Krisecentret

2. september 2016 Sønderborg
Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 52)

Fredag fik Sønderborg Kvinde- og Krisecenter besøg af Trygfondens regionale repræsentant og anledningen var, at han ville overrække hele 20.000 kroner, der var øremærket til førstehælps-dukker.

Jens Iwer Petersen og Lise viser de nye førstehjælpsdukker

Jens Iwer Petersen og Lise viser de nye førstehjælpsdukker

 

“Vi er glade for at give penge, så I kan få nogle dukker, der kan bruges, når I skal undervise i førstehjælp”, siger Jens Iwer Petersen fra Trygfonden.

Artiklen fortsætter under annoncen

I Sønderborg Kvinde- og Krisecenter lærer alle frivillige førstehjælp, og det er vigtigt at have prøvet at give hjertemassage på en dukke, inden det måske bliver alvor.

“Jeg er især glad for, at der også er små dukker, så vi får en idé om, hvor meget der skal trykkes, hvis det er et lille eller et større barn, der skal have hjælp”, siger Lise, som er en af husets 120 frivillige.

“Måske kan i overveje også at lære de kvinder, der bruger huset førstehjælp”, siger Jens Iwer Petersen, som mener, at jo flere, der kan førstehælp des mere trygt bliver det for os allesammen.

Partnervold er uhyggeligt udbredt

“Partnervold mod kvinder er uhyggeligt udbredt.

Artiklen fortsætter under annoncen

De danske Kvinde- og Krisecentre opsøges af godt 10.000 kvinder om året”, siger Jens Iwer Petersen. Og det tal dækker kun over de kvinder, der træder frem og beder om hjælp.

Det kan betyde, at et langt større antal kvinder lever med volden.

“Desværre er det sådan, at børn, der oplever volden hjemme, de bliver tit angste”, siger Jens Iwer Petersen, der har forhørt sig om Sønderborg Kvinde- og Krisecenter.

“I gør det helt fantastisk og det er også derfor, vi gerne vil støtte jer igen”, siger han.

Trygfonden har tidligere hjulpet med penge til en reklame i biografen og har også betalt for overvågningen ved indgangen..

Artiklen fortsætter under annoncen

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
17. april 2021 Erhverv, Sønderborg

Økonomiudvalget skal høre om antallet af SOSU-afskedigelser

17. april 2021 Erhverv

I en analyse fra FOA sættes der fokus på kontrasten mellem antallet af afskedigelsessager og de rekrutteringsmæssige udfordringer i forhold til at rekruttere personale inden for social- og sundhedsfagene. Analysen peger også på, at sygdom er den klart mest hyppige årsag til afskedigelsessager – 6 ud af 10 af afskedigelsessagerne blandt FOA´s medlemmer skyldes sygdom. […]

Læs mere...