Trygfonden betaler for dukker til Kvinde- og Krisecentret

2. september 2016 Sønderborg

Fredag fik Sønderborg Kvinde- og Krisecenter besøg af Trygfondens regionale repræsentant og anledningen var, at han ville overrække hele 20.000 kroner, der var øremærket til førstehælps-dukker.

 

“Vi er glade for at give penge, så I kan få nogle dukker, der kan bruges, når I skal undervise i førstehjælp”, siger Jens Iwer Petersen fra Trygfonden. I Sønderborg Kvinde- og Krisecenter lærer alle frivillige førstehjælp, og det er vigtigt at have prøvet at give hjertemassage på en dukke, inden det måske bliver alvor.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Jeg er især glad for, at der også er små dukker, så vi får en idé om, hvor meget der skal trykkes, hvis det er et lille eller et større barn, der skal have hjælp”, siger Lise, som er en af husets 120 frivillige.

“Måske kan i overveje også at lære de kvinder, der bruger huset førstehjælp”, siger Jens Iwer Petersen, som mener, at jo flere, der kan førstehælp des mere trygt bliver det for os allesammen.

Partnervold er uhyggeligt udbredt

“Partnervold mod kvinder er uhyggeligt udbredt. De danske Kvinde- og Krisecentre opsøges af godt 10.000 kvinder om året”, siger Jens Iwer Petersen. Og det tal dækker kun over de kvinder, der træder frem og beder om hjælp.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det kan betyde, at et langt større antal kvinder lever med volden.

“Desværre er det sådan, at børn, der oplever volden hjemme, de bliver tit angste”, siger Jens Iwer Petersen, der har forhørt sig om Sønderborg Kvinde- og Krisecenter.

“I gør det helt fantastisk og det er også derfor, vi gerne vil støtte jer igen”, siger han.

Trygfonden har tidligere hjulpet med penge til en reklame i biografen og har også betalt for overvågningen ved indgangen.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
22. maj 2022 Nordborg, Frivillige

Nordborg Golfklub lægger græs til Knæk Cancer-golf

22. maj 2022 Nordborg

Søndag bliver der spillet Knæk Cancer-golf på golfbanen i Nordborg og det er Axel Nielsen og Brian Jørgensen, der har sat scenen og sikret et væld af flotte sponsorpræmier til den auktion, der følger i kølvandet på turen rundt til de 18 huller. Som et lille krydderi på dagen, så var tidligere træner for SønderjyskEs […]

Læs mere...