Tryghed: CaRas – privat hjemmepleje med få ansatte

6. december 2013 Uncategorized Skrevet af: Ole Kæhler

Siden 1. december har det været muligt for de ældre borgere, der er visiteret til hjemmepleje, at skifte den kommunale service ud med plejepersonale fra det private hjemmeplejefirma CaRas, som har til huse i Augustenborg.

– Det fungerer sådan, at de ældre eller deres pårørende kan bede os lave de opgaver, som kommunens personale laver. Når vi får opgaven, så følger pengene med, siger Anette Eg Koch til Sønderborg Nyt. Sammen med Anja Cecilie Jacobsen har hun startet firmaet Caras, som er et gratis privat tilbud til ældre i kommunen. Når de får en kontrakt med et ældre menneske, så er det kommunen, der køber ydelserne.

Artiklen fortsætter under annoncen

Anette Eg Koch og Anja Cecilie Jacobsen tilbyder tryg og fleksibel hjemmepleje.

Anette Eg Koch og Anja Cecilie Jacobsen tilbyder tryg og fleksibel hjemmepleje.

De to sygeplejersker har allerede fået mange henvendelser og de ældre er positivt stemt for at lave en aftale med Caras. Det vil blandt andet betyde, at der kommer færre mennesker på besøg i hjemmet. Og som de ældre sagde, da kommunen tog tilløb til ældreplanen, så er det ikke er trygt med det ene fremmede ansigt efter det andet fra plejesektoren.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Når vi taler med et ældre menneske, så bliver det hurtigt tydeligt, at vi er meget fleksible og kan tage afsæt i borgerens ønsker. Hvis der er en, der ønsker at få hjælp til at komme i seng klokken 21, så kommer vi klokken 21, siger Anja Cecilie Jacobsen.

Skal der festes?

Hvis der er en af de ældre, der skal til fest og mangler hjælp til at sætte tøjet eller frisuren, så kan den private hjemmepleje sagtens give en hånd med.

– Man kan købe ekstra ydelser hos os. For eksempel kan vi lave ekstra rengøring, klare sygepleje og skal der holdes fest, så kan vi både lave mad og dække bord, siger de to virksomhedsejere.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Fleksibilitet, kvalitet og faglighed er nøgleordene i CaRas. Vi vil gøre vores kunder tilfredse og trygge, siger Anette Eg Koch.

Sådan skifter du hjemmepleje

Hvis en ældre overvejer at bruge CaRas, så kan der ringes på 7070 7948 og aftales et hjemmebesøg, hvor der tales om de opgaver, der er brug for at få lavet. Hvis det er de samme opgaver, som kommunen har visiteret til, så er det kommunen, der får regningen, mens regningen for ekstra ydelser skrives ud til den, der får hjælpen.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Alt det vil vi forklare, når vi mødes med de ældre. Og vi har for resten lige været på besøg hos Ældresagen i Nordborg, hvor medlemmerne synes, vores tilbud bestemt er værd at overveje, siger Anja Cecilie Jacobsen.ældre

Lige nu er der udover de to virksomhedsejere ansat to sygeplejersker, to assistenter og en sosu-hjælper.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Og så får vi uopfordrede ansøgninger hver eneste dag. De kommer fra assistenter og hjælpere, der virkelig ønsker at gøre en forskel i deres job, siger de to kvinder. Og det er netop dét at gøre en forskel, der står højt på listen hos CaRas.

– I hjemmeplejen arbejder der mange, der vil de ældre det bedste og så er der dem, der bare ser ældreomsorg som et arbejde, siger Anette Eg Koch og hun lægger ikke skjul på, det er ildsjælene, der har mulighed for job i CaRas. Ejerne er slet ikke i tvivl om, at Caras skal bruge flere ansatte hen ad vejen, for de tror fuldt og fast på, at flere og flere ældre vil vælge privat hjemmepleje.

– De ældre skal jo bare ringe og bede os komme til en snak, så klarer vi resten. Det er slet ikke svært at lave et skift, siger de.

Se mere på www.caras.nu

 

 

16. juni 2024 Broager, Sport

Broagerland Skytteforening inviterer alle med til holdskydning

16. juni 2024 Broager

Broagerlands Skytteforening inviterer alle til Korporationsskydning, holdskydning på deres 200 meter-baner ved Skrækkehøj i Skelde. Der skydes med velholdte høj-kvalitets Sauer Rifler kal. 6.5 mm. og træfbilledet udskrives på vores elektroniske Kongsberg markerings anlæg. Det skriver skytteforeningen og fortæller, at skydningen foregår på lørdag kl. 10.00 – ca. 15.00 afhængig af tilmeldinger, formiddagen fyldes først. […]

Læs mere...