Udgifter til udsatte børn og unge eksploderer

30. maj 2013 Uncategorized

Udgifterne til udsatte børn og unge er nærmest eksploderet i fem ud af de otte Syd- og Sønderjyske kommuner.

I alle kommunerne er antallet af underretninger om børn og unge, der vantrives steget, men kun i Varde, Vejen og Sønderborg er udgifter ikke fulgt med op.

I Haderslev overskred man sidste år budgettet med 25 millioner kroner, i Esbjerg med 31 millioner, og i Aabenraa med 13 millioner kroner.


I både Varde og Vejen satte man for flere år siden ind med en forebyggende indsats på området, og i Sønderborg beholder man nu flere udsatte unge i kommunen i stedet for at anbringe dem andre steder, fortæller formanden for Børne- og Ungeudvalget i Sønderborg Tage Petersen.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Vi var tvunget til at gøre noget, og vi både tror og kan se på de unge mennesker, at vi laver nogle bedre løsninger nu, end vi gjorde før, siger Tage Petersen til dr.syd.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
24. september 2021 Politik, Sønderborg

Når det gælder penge til Arne-pension venter borgmesteren på KL

24. september 2021 Politik

Borgmester Erik Lauritzen har bemærket, at regeringen lægger op til, at det er ved at skrue på indsatsen på at hjælpe unge i arbejde, der skal findes penge til at finansere den kommunale del af Arne-pensionen. “Men først skal regeringen forhandle med KL og først derefter kan vi sige, hvor regeringen foreslår, vi skal finde […]

Læs mere...