Udlændingestyrelsen vil fortsætte asylcentret på Sønderborg Kaserne

1. december 2016 Politik

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 52)

 

Udlændingestyrelsen har den 16. november henvendt sig til Sønderborg Kommune med en forespørgsel om muligheden for en midlertidig forlængelse af lejemålet på Sønderborg Kaserne.

Et flertal i Byrådet stemte i august 2014 for, at Sønderborg Kaserne skal bruges til asylcenter frem til seneste 31. december 2016. Og flertallet var Socialdemokraterne, Slesvigsk Parti, Fælleslisten og Enhedslisten.

“Vi har en skriftlig garanti fra Udlændingestyrelsen, så vi ved, hvornår de flytter ud igen”, sagde borgmester Erik Lauritzen på byrådsmødet i august 2014.

Artiklen fortsætter under annoncen

Venstre, Dansk Folkeparti og Konservative havde satset på, at Byrådet ville bruge en såkaldt paragraf 14, som ville sætte en stopper for asylcenter på kasernen.

Alle tre partier var villige til at snakke om asylcenter andre steder i kommunen.

 

Det går glimrende

Udlændingenstyrelsen vurderer, at asylcentret er meget velfungerende og at der er et godt samarbejde mellem Jammerbugt Kommune som operatør, Sønderborg Kommune og lokalsamfundet.

Den nuværende kontrakt er indgået mellem Udlændingestyrelsen og Forsvarets Bygnings- og Etablissementstjeneste, der var bygningsejer i 2014.

Artiklen fortsætter under annoncen

Udlændingestyrelsen har overfor Sønderborg Kommune tilkendegivet, at styrelsen ved en evt. forlængelse af kontrakten ønsker en forhandling om lejeniveauet.

Hvis politiskolen i Vestdanmark placeres på Sønderborg Kaserne, skal lejemålet med Udlændingestyrelsen kunne ophæves med omgående varsel og med fraflytning til den førstkommende 1. i måneden, står der i forvaltningens oplæg til Byrådet.

Skolen skal til Herning

Der er skrevet i regeringsgrundlaget, at den kommende politiskole skal til Herning.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Det er muligt, det er skrevet i regeringsgrundlaget, men politiskolen skal tage elever ind fra januar 2018 og på den tid kan man ikke nå at bygge en splinterny skole”, siger folketingsmedlem Jan Rytkjær Callesen. Han mener ikke, at slaget er tabt endnu.

“Punkterne i regeringsgrundlaget er der ikke på forhånd flertal for, så regeringen kan ikke være sikker på noget som helst”, siger Jan Rytkjær Callesen til SønderborgNYT.

Nu kan byrådspolitikerne vende fordele og ulemper ved at forlænge aftalen med Udlændingestyrelsen. En mulighed er at takke ja og få en indtægt fra bygningerne. En anden er at takke nej og lade bygningerne stå tomme, indtil man finder ud af, hvad man egentlig vil med dem – og samtidig gå glip af lejeindtægt.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 58)

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 66)

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
27. maj 2022 Sundeved, Politik

Nu kommer der penge til cykelsti mellem Avnbøl og Adsbøl

27. maj 2022 Sundeved

Som en del af ’Cyklens år 2022’ har forligskredsen bag Infrastrukturaftalen sat 200 millioner kroner af til at støtte nye cykelprojekter i Danmark. Forligskredsen er på baggrund af et oplæg fra Vejdirektoratet blevet enige om at udmønte pengene til en række konkrete projekter og ét af dem er en cykelsti mellem Avnbøl og Adsbøl. ”Det […]

Læs mere...