Udsigt til færre sejlture til Fyn

30. april 2014 Uncategorized

Som det ser ud lige nu, så vil rederiet bag Fynshav-Bøjden-ruten meget gerne sætte en ny og større færge ind på ruten fra næste år. Det er en væsentlig større færge end dem, der benyttes i dag.

Erik Lauritzen vil gerne have timedrift på færgeruten til og fra Fyn lige frem til Als-Fynbroen står klar.

Erik Lauritzen vil gerne have timedrift på færgeruten til og fra Fyn lige frem til Als-Fynbroen står klar.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Det betyder, at de kan sejle det samme antal passagerer om måneden, som de kan i dag med to færger i højsæsonen, siger borgmester Erik Lauritzen.

Juridisk er der intet i vejen for, at timedriften falder ud fra og med 2015, fordi kontrakten handler om det månedlige passagertal og ikke antallet af afgange.

– Jeg mener bare, at kommer man lige to minutter for sent og ser færgen sejle, så venter man ikke to timer. Så kører man udenom, siger Erik Lauritzen. Og fremover kører man også udenom.

Artiklen fortsætter under annoncen

Tilhængerne af den nye og bedre færge er pendlerne, der er trætte af de gamle og slidte færger, som ruller mere end den kommende vil gøre.

– Vi kan ikke gøre meget andet end at fortælle vores ønsker, for det er ministeriet, der i sidste ende bestemmer og det er også dem, der betaler, siger Erik Lauritzen. Hvis rederiet skal beholde den nuværende sejlplan i fremtiden, så skal der sikkert flere penge til.

– Og så må Folketinget jo bevilge dem, siger Erik Lauritzen. Han nævner, at spørgsmålet er, om de vil det.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
26. september 2022 REGIONALT, Debat

Debat: Sønderborg bør satse på 100 procent grøn fjernvarme

26. september 2022 REGIONALT

Marianne Karlberg, Spidskandidat for Frie Grønne, Sydjyllandskredsen, skriver: Sønderborg Kommune har fuld fart på planerne om at udrulle fjernvarme i store dele af kommunen. Det giver rigtig god mening – klimakrisen, stigende energipriser og krigens rasen i Ukraine byder os at sætte turbo på at finde alternativer til vores olie- og gasfyr. Sønderborg Kommune har faktisk […]

Læs mere...