Udsigt til færre sejlture til Fyn

30. april 2014 Uncategorized

Som det ser ud lige nu, så vil rederiet bag Fynshav-Bøjden-ruten meget gerne sætte en ny og større færge ind på ruten fra næste år. Det er en væsentlig større færge end dem, der benyttes i dag.

Erik Lauritzen vil gerne have timedrift på færgeruten til og fra Fyn lige frem til Als-Fynbroen står klar.

Erik Lauritzen vil gerne have timedrift på færgeruten til og fra Fyn lige frem til Als-Fynbroen står klar.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Det betyder, at de kan sejle det samme antal passagerer om måneden, som de kan i dag med to færger i højsæsonen, siger borgmester Erik Lauritzen.

Juridisk er der intet i vejen for, at timedriften falder ud fra og med 2015, fordi kontrakten handler om det månedlige passagertal og ikke antallet af afgange.

– Jeg mener bare, at kommer man lige to minutter for sent og ser færgen sejle, så venter man ikke to timer. Så kører man udenom, siger Erik Lauritzen. Og fremover kører man også udenom.

Artiklen fortsætter under annoncen

Tilhængerne af den nye og bedre færge er pendlerne, der er trætte af de gamle og slidte færger, som ruller mere end den kommende vil gøre.

– Vi kan ikke gøre meget andet end at fortælle vores ønsker, for det er ministeriet, der i sidste ende bestemmer og det er også dem, der betaler, siger Erik Lauritzen. Hvis rederiet skal beholde den nuværende sejlplan i fremtiden, så skal der sikkert flere penge til.

– Og så må Folketinget jo bevilge dem, siger Erik Lauritzen. Han nævner, at spørgsmålet er, om de vil det.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
24. september 2021 Politik, Sønderborg

Når det gælder penge til Arne-pension venter borgmesteren på KL

24. september 2021 Politik

Borgmester Erik Lauritzen har bemærket, at regeringen lægger op til, at det er ved at skrue på indsatsen på at hjælpe unge i arbejde, der skal findes penge til at finansere den kommunale del af Arne-pensionen. “Men først skal regeringen forhandle med KL og først derefter kan vi sige, hvor regeringen foreslår, vi skal finde […]

Læs mere...