Udvalgsformand Stefan Lydal: Øget frihed til kommunerne er varm luft

9. juni 2022 Politik
Udvalgsformand Stefan Lydal. Foto: Ole Kæhler
Udvalgsformand Stefan Lydal. Foto: Ole Kæhler

Økonomiaftalen mellem regeringen og KL kommer til at betyde forringelser i velfærden, såvel på landsplan som i Sønderborg – og alt sammen – så der kan blive råd til militær oprustning, lyder det fra Stefan Lydal, der er formand for Social-, Senior- og Handicapudvalget.

“Kommunerne har brug for en udstrakt hånd til at løse udfordringerne på det specialiserede socialområde, men i stedet for penge – som er det vi mangler – har parterne aftalt, at der skal nedsættes – endnu – et ekspertudvalg, ’der skal sikre bedst mulig anvendelse af pengene’. Vi har ikke brug for endnu en årelang syltekrukke, men en håndsrækning her og nu”, siger Stefan Lydal til SønderborgNYT.

Artiklen fortsætter under annoncen

I aftalen står der også, at der kommer mere frihed, så kommunerne kan nytænke opgaveløsningen til gavn for børn, elever og ældre.

“Når finansminister Nikolai Wammen siger, at der åbnes for øget frisætning af kommunerne på udvalgte velfærdsområder, så er det varm luft og det handler om at fjerne fokus fra aftalens egentlig konsekvenser. Vi finder ikke 55 millioner kroner til det specialiserede socialområde – som er den udfordring, vi kigger ind i – ved frisætning af de øvrige velfærdsområder.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
26. juni 2022 Tour de France, REGIONALT

Tour de France får betydning for Flextrafik og busser

26. juni 2022 Tour de France

De store trafikale udfordringer i forbindelse med 3. etape i Tour de France fra Vejle til Sønderborg søndag den 3. juli betyder, at handicapkørsel, Flextur og øvrig åben flextrafik til 3. juli ikke kan bestilles via selvbetjening, men kun telefonisk på 76 608 608. Der er endvidere helt lukket for bestilling og udførelse af handicapkørsel, […]

Læs mere...