UNESCO har modtaget ansøgningen om at få den dansk-tyske mindretalsmodel på listen

31. marts 2020 Politik

Tirsdag har UNESCO modtaget ansøgningen om at optage den dansk-tyske mindretalsmodel på registeret for eksempler på god sikringspraksis.

Den dansk-tyske mindretalsmodel anses som et forbillede for fredeligt samliv. Derfor er Danmark og Tyskland gået sammen om at få modellen optaget i UNESCOs register.  Mindretallene er velintegreret i hinandens respektive samfund og de bidrager væsentligt til regionens mangfoldighed. Flertalsbefolkningerne på begge sider af grænsen opfatter mindretallene som en tydelig kulturel berigelse for hele regionen.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Det dansk-tyske grænseland er et helt unikt eksempel på, hvordan to landes befolkninger har kunnet leve i fredelig sameksistens på trods af skiftende grænsedragninger. Jeg er glad for sammen med den tyske viceminister for international kulturpolitik at kunne indstille ’Den dansk-tyske minoritetsmodel – en ramme for fredelig sameksistens i en kulturel mangfoldig region’ til optagelse i UNESCOs register over gode sikringspraksisser. Det har dog kun været muligt takket være en stor indsats fra mindretallene i grænseregionen, som har lagt mange kræfter i samarbejdet, og jeg er glad for, at Danmark og Tyskland er blevet enige om at stå bag ansøgningen til UNESCO”, siger kulturminister Joy Mogensen i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

HUSK – støt den lokale handel i en svær tid! 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk