Ungdomsbrandværnet skal udklække de kommende års brandfolk i Sønderborg

5. september 2022 112

Sønderborgs Ungdomsbrandværn, som byrådet besluttede at stifte for halvandet år siden og som netop har fejret et års fødselsdag, skal være med til at rekruttere nye brandfolk til de lokale brandværn i Sønderborg Kommune.

”Det er et rekrutteringsprojekt da vi rigtig gerne vil fastholde de unge mennesker fra de er 12 år og helt op til de er 18 år gamle. Det betyder, at de så kan komme ud på brandstationerne, når de fylder 18 år og dermed bruge de faglige ting, som de har fået med i bagagen i Ungdomsbrandværnet” , siger Jesper Grau til SønderborgNYT TV. Jesper Grau er viceberedskabsinspektør hos Sønderborg Brand og Redning.

Artiklen fortsætter under annoncen

Theis Missfeld er en af de unge, som er en del af Sønderborg Ungdomsbrandværn og for ham er der ingen tvivl om, at når han fylder 18 år, så skal han være en del af de frivillige brandværn

”Ja, jeg skal være en del af de frivillige brandværn. Ingen tvivl om det. Jeg vil gerne ud og hjælpe folk og vise hvad vores brandfolk de kan”, siger Theis Missfeld til SønderborgNYT TV.

Deltagerne i Ungdomsbrandværnet får en mini-branduddannelse, hvor de blandt andet lærer førstehjælp, elementær brandbekæmpelse samt redning og miljøbekæmpelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Ungdomsbrandværnet holder til hos Sønderborg Brand & Redning og 17 unge og 10 instruktører er en del af Ungdomsbrandværnet, der er en fritidsaktivitet og som for nylig flyttede ind på brandstationen på Vestermark.

Du kan se tv-interviewet med Jesper Grau og Theis Missfeld samt komme med til en øvelse på SønderborgNYT TV.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
7. oktober 2022 Kultur, Sønderborg

Historisk Festival kredser om hertugerne

7. oktober 2022 Kultur

Sønderborg Slot danner i efterårsferien rammen om en helt særlig tidsrejse, når vi tirsdag den 18. oktober 2022 inviterer alle til en historisk festival i hertugens fodspor, skriver slottets ledelse. I centrum for dagen står både Sønderborg Slots forhenværende slotsherre hertug Hans den Yngre, hertug af Slesvig-Holsten-Sønderborg samt hans 23 børn og Louise Auguste, hertuginde […]

Læs mere...