Unge i Sønderborg ruster sig til fremtiden

22. maj 2013 Uncategorized

Sønderborg Kommunes unge er gode til at sikre sig en ungdomsuddannelse. Flere end 92 pct. af en årgang gør det – og det giver dem en god baggrund for at tage en videregående uddannelse.

Regeringens mål er, at 95 pct. skal tage en ungdomsuddannelse, 60 pct. skal tage en videregående uddannelse og 25 pct. skal tage en længere videregående uddannelse.

Sønderborg Kommunes unge har de senere år løftet sig markant for at nå denne målsætning. I 2008 havde 80,5 pct. af de unge i 9. klasse udsigt til at mindst en ungdomsuddannelse. Det tal er steget markant til 92,3 pct. i 2011. Landsgennemsnittet er 92,1.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Det er meget glædeligt, at vi har løftet os meget på dette tal. Det er helt afgørende for vore unge, at de allerede i folkeskolen sætter sig mål og kvalificerer sig til at gå videre til en ungdomsuddannelse. Det er på den måde, de sikrer sig de bedste valgmuligheder, når de vil ind på drømmestudiet – og vi ved jo, at god uddannelse, gode job og et godt liv hænger sammen. Samtidig er uddannelse det, der skal skabe velfærd og vækst i Danmark. Så jeg er rigtig godt tilfreds med resultatet, siger formand for Børn og Uddannelse, Tage Petersen.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
10. august 2022 112, Sønderborg

Frivillige brandmænd blev kaldt til brand i Holm

10. august 2022 112

Onsdag eftermiddag blev der ringet 112 fra Ellehave i Holm, hvor der var ild i en halmpresser. “De frivillige brandmænd fra Nordborg og Svenstrup fik hurtigt slukket ilden og der skete kun mindre materielle skader”, siger indsatsleder Jesper Grau til SønderborgNYT. Han tilføjer, at Havnbjerg Frivillige Brandværn også blev tilkaldt, men de blev ikke sat […]

Læs mere...