Unge-netvæk får støtte fra By- Bolig og Landdistrikernes ministerium

13. marts 2015 Sønderborg

DFUNK – Dansk Flygtningehjælps Ungenetværk Viborg, Jammerbugt, Næstved, Vordingborg, Sorø, Holstebro, Guldborgsund, Mariagerfjord, Svendborg og Sønderborg støttes med 425.000 kroner fra Landdistrikernes ministerium.

Projektet vil videreføre DFUNK’s arbejde med ung-til-unggrupper i seks landkommuner, Viborg, Jammerbugt, Næstved, Vordingborg, Sorø og Holstebro.

Desuden skal der oprettes grupper i seks nye kommuner, Guldborgsund, Mariagerfjord, Svendborg og Sønderborg samt to, der endnu ikke er udvalgt.

Artiklen fortsætter under annoncen

DFUNK har ung-til-ung-grupper i i alt 18 kommuner.

Det er et koncept, hvor unge frivillige mødes med unge flygtninge omkring en lang række forskellige aktiviteter – fx madlavning og friluftsaktiviteter – typisk et par gange om måneden.

Projektet her har særligt fokus på unge flygtninge bosat i landdistrikterne. Formålet er dels at give de unge flygtninge en bedre start på deres liv i Danmark gennem sociale relationer, og dels at sikre, at de ressourcestærke flygtninge bliver boende i landdistrikterne i stedet for at flytte til de større byer.

Artiklen fortsætter under annoncen

Ung-til-ung-grupperne er knyttet til andre af DFUNK’s aktiviteter – en sommerlejr, en lederuddannelse og et rollemodelprojekt, som betyder, at flygtningene selv på sigt kan blive frivillige og hjælpe med integrationen af nye flygtninge.

Projektets mål er at få 300 unge flygtninge involveret i aktiviteterne og at etablere 12 velfungerende frivilliggrupper med i alt 180 frivillige.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
18. maj 2021 KV21, Sønderborg

Sønderborg Kommune ser gerne en høj stemmeprocent ved kommunalvalget

18. maj 2021 KV21

Når der er kommunalvalg i november, så er det målet for Sønderborg Kommune at valgdeltagelsen bliver lige så god som ved det seneste kommunalvalg. “Der lå vi over landsgennemsnittet og det skal vi gerne gentage”, siger chefen for Byrådssekretariatet, Pernille Svindt Lentfer, til SønderborgNYT. Hun fortæller, at der op til valget kommer en række initiativer, […]

Læs mere...