Unge-netvæk får støtte fra By- Bolig og Landdistrikernes ministerium

13. marts 2015 Sønderborg

DFUNK – Dansk Flygtningehjælps Ungenetværk Viborg, Jammerbugt, Næstved, Vordingborg, Sorø, Holstebro, Guldborgsund, Mariagerfjord, Svendborg og Sønderborg støttes med 425.000 kroner fra Landdistrikernes ministerium.

Projektet vil videreføre DFUNK’s arbejde med ung-til-unggrupper i seks landkommuner, Viborg, Jammerbugt, Næstved, Vordingborg, Sorø og Holstebro.

Desuden skal der oprettes grupper i seks nye kommuner, Guldborgsund, Mariagerfjord, Svendborg og Sønderborg samt to, der endnu ikke er udvalgt.

Artiklen fortsætter under annoncen

DFUNK har ung-til-ung-grupper i i alt 18 kommuner.

Det er et koncept, hvor unge frivillige mødes med unge flygtninge omkring en lang række forskellige aktiviteter – fx madlavning og friluftsaktiviteter – typisk et par gange om måneden.

Projektet her har særligt fokus på unge flygtninge bosat i landdistrikterne. Formålet er dels at give de unge flygtninge en bedre start på deres liv i Danmark gennem sociale relationer, og dels at sikre, at de ressourcestærke flygtninge bliver boende i landdistrikterne i stedet for at flytte til de større byer.

Artiklen fortsætter under annoncen

Ung-til-ung-grupperne er knyttet til andre af DFUNK’s aktiviteter – en sommerlejr, en lederuddannelse og et rollemodelprojekt, som betyder, at flygtningene selv på sigt kan blive frivillige og hjælpe med integrationen af nye flygtninge.

Projektets mål er at få 300 unge flygtninge involveret i aktiviteterne og at etablere 12 velfungerende frivilliggrupper med i alt 180 frivillige.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
9. december 2022 Sport, Sønderborg

Sønderborg Futsal skal spille mod Hjørring – det gælder topplaceringen i rækken

9. december 2022 Sport

I morgen, lørdag, kl. 14:00 spilles andensidste runde af grundspillet, hvor Sønderborg møder Hjørring på hjemmebane i Humlehøjhallen, og netop de to hold skal fordele første- og andenpladsen mellem sig, hvor Sønderborg fører rækken med to point ned til Hjørring, skriver Sønderborg Futsal. Sønderborg kan med en sejr sikre sig førstepladsen i grundspillet, hvor en […]

Læs mere...