Unge vil holde jul for socialt og økonomisk trængte

8. oktober 2013 Uncategorized

Der arbejdes ihærdigt på, at trængte mennesker kan få en juleoplevelse den 21. december – og rammen er sygeplejerskeskolen i Sønderborg.

– Almindeligvis må lokalerne kun bruges til faglige arrangementer, men vi er så heldige, at skolelederen bakker op om vores idé, siger Monika Mazurek til Sønderborg Nyt.

Monika Mazurek fra Ung Effekt vil jule for andre.

Monika Mazurek fra Ung Effekt vil jule for andre.

Artiklen fortsætter under annoncen

Ligesom ved de andre julearrangementer, der sættes i scene af frivillige, så har Monika Mazurek fra foreningen Ung Effekt en målgruppe, der skal have glæde af den store frivillige indsats.

– Vi inviterer mennesker, der har brug for en god oplevelse. Det kan være en økonomisk trængt børnefamilie, weekendfaderen, der har børnene i julen, sygdomsramte familier, ensomme ældre og andre ensomme, siger Monika Mazurek. Nu kender hun jo ikke alle dem, der passer ind i billedet som “værdigt trængende”, men det er der et stort netværk af såkaldte nøglepersoner, der gør.

Artiklen fortsætter under annoncen

Brug for støtte og hjælp

Unge mennesker vil i den kommende tid smutte rundt i byens forretninger og spørge, om de kan støtte med gaver, madvarer og andre ting.

– Kontanter vil også være dejlige – og det vil praktisk hjælp også, siger Monika Mazurek. Blandt de praktiske hjælpere kan der være musikere og andre, som kan underholde.

Julearrangementer bliver ikke et enkeltstående arrangement.

– Ung Effekt ved, at unge kan gøre meget godt for ældre mennesker, så julearrangementet er startskud til en række andre initiativer, siger Monika Mazurek.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hvis du brænder for at gøre en god gerning, der giver andre en god jul, så send en mail til Monika på mazurek_monika@hotmail.com

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
25. juni 2022 Kultur, Sønderborg

WoodSculpture-kunstnerne er klar til at vise skulpturerne frem

25. juni 2022 Kultur

Fredag eftermiddag lagde kunsterne i WoodSculpture værktøjet fra sig og de alle var blevet færdige med hver sin Tour de France-inspirerede skulptur, som stadig står på Slotskajen. “Lørdag klokken 13 kommer skulpturmodtagerne og andre til en fælles afslutning og ser skulpturerne og de tidligere år har det været sådan, at modtagere straks skulle køre deres […]

Læs mere...