Universe: Euro Physics Fun skal fejre jubilæum i Sønderborg

14. december 2013 Uncategorized

Euro Physics Fun er en sammenslutning af Europæiske universiteter, som mødes 1 gang årligt for at udveksle nye eksperimenter og dele ny viden. Sammenslutningen har 10 års jubilæum i 2014, hvorfor der vil være særlig fokus. Denne fokus ønsker Universe skal tilfalde området omkring Sønderborg og derfor søges der om et tilskud på 133.000 kroner hos kommunen.Universe

Artiklen fortsætter under annoncen

Konferencen vil få unge fra hele Europa til Sønderborg, hvilket giver en unik mulighed for at vise Sønderborg frem som en studieby, specielt fordi programmet også byder på besøg i Alsion og andre udvalgte lokationer, der samtidig sætter fokus på Sønderborg som et turistmål.

Selve konferencedelen foregår i Universe, hvor universiteterne opfører deres shows for hinanden. Til disse seancer inviteres House of Science kontaktlærer for både grundskolen og ungdomsuddannelserne, som på den måde vil få den nyeste viden samt input til selve formidlingen af denne.

Artiklen fortsætter under annoncen

Syddansk Universitet er endvidere indbudt som aktiv deltager i konferencen.

I løbet af konferencen vil deltagerne gæste Sønderborg by med henblik på en række offentlige fysikshows til glæde for byens borgere og gæster.

På onsdag beslutter Byrådet, om der skal bevilges penge til arrangementet.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
24. september 2021 Politik, Sønderborg

Når det gælder penge til Arne-pension venter borgmesteren på KL

24. september 2021 Politik

Borgmester Erik Lauritzen har bemærket, at regeringen lægger op til, at det er ved at skrue på indsatsen på at hjælpe unge i arbejde, der skal findes penge til at finansere den kommunale del af Arne-pensionen. “Men først skal regeringen forhandle med KL og først derefter kan vi sige, hvor regeringen foreslår, vi skal finde […]

Læs mere...