Universe: Euro Physics Fun skal fejre jubilæum i Sønderborg

14. december 2013 Uncategorized

Euro Physics Fun er en sammenslutning af Europæiske universiteter, som mødes 1 gang årligt for at udveksle nye eksperimenter og dele ny viden. Sammenslutningen har 10 års jubilæum i 2014, hvorfor der vil være særlig fokus. Denne fokus ønsker Universe skal tilfalde området omkring Sønderborg og derfor søges der om et tilskud på 133.000 kroner hos kommunen.Universe

Artiklen fortsætter under annoncen

Konferencen vil få unge fra hele Europa til Sønderborg, hvilket giver en unik mulighed for at vise Sønderborg frem som en studieby, specielt fordi programmet også byder på besøg i Alsion og andre udvalgte lokationer, der samtidig sætter fokus på Sønderborg som et turistmål.

Selve konferencedelen foregår i Universe, hvor universiteterne opfører deres shows for hinanden. Til disse seancer inviteres House of Science kontaktlærer for både grundskolen og ungdomsuddannelserne, som på den måde vil få den nyeste viden samt input til selve formidlingen af denne.

Artiklen fortsætter under annoncen

Syddansk Universitet er endvidere indbudt som aktiv deltager i konferencen.

I løbet af konferencen vil deltagerne gæste Sønderborg by med henblik på en række offentlige fysikshows til glæde for byens borgere og gæster.

På onsdag beslutter Byrådet, om der skal bevilges penge til arrangementet.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
26. september 2022 REGIONALT, Debat

Debat: Sønderborg bør satse på 100 procent grøn fjernvarme

26. september 2022 REGIONALT

Marianne Karlberg, Spidskandidat for Frie Grønne, Sydjyllandskredsen, skriver: Sønderborg Kommune har fuld fart på planerne om at udrulle fjernvarme i store dele af kommunen. Det giver rigtig god mening – klimakrisen, stigende energipriser og krigens rasen i Ukraine byder os at sætte turbo på at finde alternativer til vores olie- og gasfyr. Sønderborg Kommune har faktisk […]

Læs mere...