Hovsa: Valgmøde uden politiker-taler

12. november 2013 Frivillige

På vælgermødet, som Sønderborg Nyt havde sat i scene i Misbrugscenter kunne byrådskandidaterne slet ikke komme af med alle de ord, som de har drysset ud ved alle de andre vælgermøder. Sønderborg Nyt havde i stedet valgt at lade eksperterne komme til orde, så politikerne kunne blive klædt lidt på til de udfordringer, der venter efter årsskiftet.

– Tak for arrangementet, hvor vi fik lov til at lytte til de virkelige eksperter, sagde socialudvalgsformand Jørgen Jørgensen, der som eneste politiker fik et par minutters taletid.

Artiklen fortsætter under annoncen

Jens Tomsen fortæller kandidaterne om sit Misbrugscentrets arbejde.

Jens Tomsen fortæller kandidaterne om sit Misbrugscentrets arbejde.

Ordet blev i stedet ført af en ansat fra kommunens nye Udsatte Team, Ruth Malle fra Sønderborg Kvinde- og Krisecenter, Hisham Al-bakaa fra Kuben, Børns Voksenvenner og Jørn Thrane fra Ligeværd samt leder af Misbrugscenter Jens Tomsen. En skøn blanding af lønnede og frivillige.

Artiklen fortsætter under annoncen

Jørgen Jørgensen, socialudvalgsformand, var den eneste, der fik taletid på valgmødet.

Jørgen Jørgensen, socialudvalgsformand, var den eneste politiker, der fik taletid på valgmødet.

Efter indlæggene cirkulerede deltagerne mellem hinanden, så flere kunne få svar på deres spørgsmål end det er muligt ved de traditionelle vælgermøder. Og tirsdag eftermiddag var det politikerne, der stillede spørgsmålene.

Artiklen fortsætter under annoncen

Ruth Malle nåede lige at efterlyse en social hotline, som der kan ringes til med akutte sociale problemer.

– Det er ikke noget med, at der skal rykkes ud, men borgerne skal kunne få et levende menneske i telefonen, når de har akut brug for hjælp, siger Ruth Malle. Om en eller flere af kandidaterne greb hendes idé, der ser vi på Socialudvalgets dagsorden i løbet af det kommende år.

Se billeder fra eftermiddagen: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.466647276788958.1073741953.271358109651210&type=1

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk