Vandhanetyveri: Vi synes det er helt hul i hovedet

14. december 2014 Uncategorized

I Kolonihaveforeningen Sundsmark blev der i den forgange uge stjålet 30 vandhaner. Ikke splinternye vandhaner, men godt brugte.

Tyvenes store kup: 30 brugte vandhaner.

Tyvenes store kup: 30 brugte vandhaner.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Det er sådan noget, vi kalder helt hul i hovedet. Tyvene har ganske enkelt gået rundt i haverne og skruet vandhanerne af”, siger haveforeningens formand Birte Sveen til SønderborgNyt. Hun kan selvfølgelig ikke være sikker, men mener, at det kan være østeuropæere, der har været på havebesøg.

“Det er jo ikke ret tit, at vi bliver tilbudt at købe brugte vandhaner herhjemme”, siger hun.

Adskillige indbrud

I vintertiden summer kolonihaveforeningen ikke af liv, selvom der selvfølgelig er folk, der tager derud og kigger.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Og derfor er der mange indbrud, hvor der ikke bliver stjålet noget. Og når der ikke bliver stjålet noget, så er det fordi husene er ryddet for alt af værdi”, siger Birte Sveen. Hun tilføjer:

“Det er ikke mange dage siden, at indbrudstyve, der kom ind i et havehus, spraymalede vinduet med sort maling indefra. På den måde kunne de være i huset uden at blive set udefra”, siger formanden.

“Vi melder selvfølgelig indbrud til politiet og vandhanetyveriet er også meldt. Det er jo, hvad vi kan gøre, siger Birte Sveen.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
2. juni 2023 112, Sønderborg

Det er tørt i haverne – vær forsigtig med havegrillen og ukrudtsbrænderen

2. juni 2023 112

Lige nu er det meget tørt i haverne og det øger risikoen for brand. “Man skal være opmærksom på risikoen for brand. Der skal udvises stor forsigtighed med al åben ild ude i det fri, engangsgrill, bål eller varme maskiner”, siger beredskabsinspektør Henrik Jacobsen fra Beredskab Sønderborg. Risikoen for at en brand spreder sig er […]

Læs mere...