Vandhanetyveri: Vi synes det er helt hul i hovedet

14. december 2014 112 Skrevet af: Ole Kæhler

I Kolonihaveforeningen Sundsmark blev der i den forgange uge stjålet 30 vandhaner. Ikke splinternye vandhaner, men godt brugte.

Tyvenes store kup: 30 brugte vandhaner.

Tyvenes store kup: 30 brugte vandhaner.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Det er sådan noget, vi kalder helt hul i hovedet. Tyvene har ganske enkelt gået rundt i haverne og skruet vandhanerne af”, siger haveforeningens formand Birte Sveen til SønderborgNyt. Hun kan selvfølgelig ikke være sikker, men mener, at det kan være østeuropæere, der har været på havebesøg.

“Det er jo ikke ret tit, at vi bliver tilbudt at købe brugte vandhaner herhjemme”, siger hun.

Adskillige indbrud

I vintertiden summer kolonihaveforeningen ikke af liv, selvom der selvfølgelig er folk, der tager derud og kigger.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Og derfor er der mange indbrud, hvor der ikke bliver stjålet noget. Og når der ikke bliver stjålet noget, så er det fordi husene er ryddet for alt af værdi”, siger Birte Sveen. Hun tilføjer:

“Det er ikke mange dage siden, at indbrudstyve, der kom ind i et havehus, spraymalede vinduet med sort maling indefra. På den måde kunne de være i huset uden at blive set udefra”, siger formanden.

“Vi melder selvfølgelig indbrud til politiet og vandhanetyveriet er også meldt. Det er jo, hvad vi kan gøre, siger Birte Sveen.

18. juli 2024 Augustenborg, Samfund

Bosted har fået bugt med magt og tvang

18. juli 2024 Augustenborg

På det socialpsykiatriske botilbud, Hertughaven, i Augustenborg var op mod ti tvangsindlæggelser hver måned, et højt antal magtanvendelser og konflikter – nu er magt og tvang er minimeret, høj faglighed og beboerinddragelse er i fokus – og den regionale psykiatri er en vigtig samarbejdspartner i hverdagen, skriver Socialpædagogerne. ”Vi har sat ind på flere parametre. […]

Læs mere...