Venstre-bestyrelse leder efter ny spidskandidat

25. februar 2016 Politik

Når Venstre i Sønderborgs bestyrelse har været rundt i baglandet og snakke med medlemmer for at høre, om de vil stille op som spidskandidat for partiet, så under det byrådsmedlem Karsten Schøn og på generalforsamlingen i Ulkebøl Forsamlingshus onsdag aften sagde han:

Karsten Schøn undrer sig over, hans bestyrelse kører rundt og leder efter en spidskandidat, når Peter Hansen ikke har sagt fra.

Karsten Schøn undrer sig over, hans bestyrelse kører rundt og leder efter en spidskandidat, når Peter Hansen ikke har sagt fra.

“Det har altid været sådan i Venstre, at man først spurgte den spidskandidat, der var på valglisterne ved det seneste valg om han ville fortsætte eller ikke”, siger Karsten Schøn til medlemmer og bestyrelse.

Han så gerne, at de forskellige bestyrelser og kommuneforeningen anbefalede en kandidat i stedet for at liste rundt og snakke med udvalgte partimedlemmer.

“Når bestyrelserne ikke sætter sig sammen, så er det ganske enkelt fordi, vi aldrig kan blive enige”, siger Erling Lundsgaard, der angiveligt mener, der skal være en modkandidat til Peter Hansen – trods det at partiet med Peter Hansen i spids gik frem ved det seneste valg.

Andre partier talte om, at Venstre vandt valget – men tabte magten.

Karsten Schøn er en af flere politikere, der er blevet kontaktet af bestyrelsen.

SønderborgNYT har i flere måneder haft kendskab til, der kommer et kampvalg for spidskandidaturet og har spurgt blandt andre Claus Klaris og Tage Petersen, om de skal i spil om posten.

“Jeg har ikke taget stilling”, siger Tage Petersen til SønderborgNYT, mens Claus Klaris siger, at vi allesammen bliver klogere en gang i løbet af april.

På generalforsamlingen tydede det ikke på, at Karsten Schøn går rundt med en borgmesterdrøm.

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk