Venstre vil bremse ekspropriation til ridesti

7. maj 2015 Politik

Kommunen arbejder på at lave en 112 kilometer lang ridesti på Als, men mangler tilladelse til at lade hestefolk bruge sølle 134 meter, men jordejeren afviser. Derfor agter Teknik og Miljø at give manden et tilbud – og så siger han nej, så bliver han tvunget til at afhænde de 134 meter sti til kommunen via en ekspropriation.

Peter Jørgensen er sikker på, at kommunen taber, hvis borgeren klager over ekspropriationen.

Peter Jørgensen er sikker på, at kommunen taber, hvis borgeren klager over ekspropriationen.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Og det er vi imod i Venstre, fordi vi fratager en borger retten til hans ejendom”, siger Inger Plauborg på onsdagens byrådsmøde. Venstre mener ikke, det er absolut nødvendigt at bruge så voldsomt et middel, når formålet blot er rekreation.

Venstre har i det tidligere byråd været med til at ekspropriere og det ærgrer Peter Jørgensen, der dengang stemte imod sit parti.

“Hvis manden dengang havde haft overskud til at klage, så havde kommunen fået en lang næse og det får den også, hvis manden, der nu kommer af med 134 meter sti klager”, siger Peter Jørgensen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Derfor gør vi det

Formand for Teknik og Miljø, Frode Sørensen, forklarer, at når sagen er landet på politikernes bord, så er det fordi forvaltningen ikke har fundet en løsning sammen med jordejeren.

Frode Sørensen forklarer, at når jordejeren ikke vil handle, så må der bruges andre metoder.

Frode Sørensen forklarer, at når jordejeren ikke vil handle, så må der bruges andre metoder.

“Så vi eksproprierer altså, hvis han ikke går ind i en handel”, siger Frode Sørensen.

“Det er flot at Venstre holder fast i principperne, men her handler det altså om 134 meter sti langs et hegn”, siger Helge Larsen fra Socialdemokraterne. Han synes åbenbart, at der skulle have været brugt en noget større sag, når principperne skulle luftes.

“Vi allesammen vil gerne have flere turister i området og derfor skal vi stemme ja til forslaget”, siger Stephan Kleinschmidt fra Slesvigsk Parti.

Artiklen fortsætter under annoncen

Venstre stemte imod forslaget.

Ved stemmeoptællingen oplyser Peter Hsnen, at Venstre tæller 16 mand stærk.

Ved stemmeoptællingen oplyser Peter Hansen, at Venstre tæller 16 mand stærk.

“Hvor mange er det nu i er i Venstre”, spurgte borgmesteren, inden han annoncerede stemmetallene.

Artiklen fortsætter under annoncen

“16”, lød det kvikt fra Peter Hansen.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
9. maj 2021 GF2020, Kultur, Sønderborg

Genforenings depeche kommer til Nordborg og Sønderborg

9. maj 2021 GF2020

Søndag formiddag blev en depeche sendt afsted fra Aabenraa og den næste måned, skal depechen rundt til forskellige byer i hånden på løbere fra 25 sønderjyske foreninger og løbeklubber. Tirsdag eftermiddag kommer depechen til Nordborg og fredag eftermiddag kommer den til Sønderborg og arrangementet er en del af fejringen af Genforeningen og det er DGI […]

Læs mere...