Venstre vil have kasernen op på ekstra byrådsmøde

30. juli 2014 Politik

Pressemeddelelse fra Venstre:

Venstre har onsdag – sammen med Dansk Folkeparti – fremsendt følgende anmodning om afholdelse af ekstraordinært byrådsmøde:

Peter Hansen siger, at bliver kasernen et flygtningecenter, vil det for altid klæbe til borgmesteren.

Peter Hansen siger, at bliver kasernen et flygtningecenter, vil det for altid klæbe til borgmesteren.

Artiklen fortsætter under annoncen

“På vegne af Dansk Folkeparti og Venstre anmodes om indkaldelse til ekstraordinært byrådsmøde med kortest mulig frist med følgende dagsorden:

Sønderborg kommune er med henvendelse fra udlændinge styrelsen blevet anmodet om, at tilkendegive sin holdning til anvendelse af Kasernen som asylcenter:

I den forbindelse udtaler byrådet at:

Byrådet ønsker ikke, at kasernen anvendes til asylcenter. I stedet nedlægges et paragraf 14 forbud og byrådet udarbejder ny lokalplan for området.

Lokalplanens formål skal være, at kasernen anvendes til iværksættervirksomheder, administrative formål kombineret med boliger til uddanelsessøgende.”

Borgmesteren har haft seks måneder

Venstre er dybt bekymrede med udsigten til at op imod 400 syriske flygtninge skal være en del af bybilledet med alle de problemer det kan og vil give.

Borgmesteren har nu haft 6 måneder til at komme med forslag til anvendelse af kasernen, men har valgt at sidde med hænderne i skødet. Resultat ser vi så nu.

Artiklen fortsætter under annoncen

Venstre vil gerne være med til at løse de opgaver med stadig flere flygtninge fra Syrien, og vi er også gerne med til at pege på andre muligheder.

Vi frygter, at hele havneprojektet kan komme i fare såfremt kasernen bliver fyldt med flygtninge.

Et projekt kommunen har arbejdet på i næsten 10 år.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
14. maj 2021 Samfund, Sønderborg

Kommunen overvejer at lukke smittesporingsenheden ned

14. maj 2021 Samfund

Sønderborg Kommunes smitteopsporingsenhed er siden marts blevet bedt om at kontakte i alt 94 borgere og ni af disse har været nye smittede, som skulle informeres om hvordan de skulle forholde sig som smittede. Det oplyser Sundhedsforvaltningen. Henvendelser til de resterende 85 borgere har været såkaldte isolationsopkald, som er en opfølgning på, hvordan det går […]

Læs mere...