Viceborgmester Ellen Trane Nørby synes ikke SoMe-debatter er afgørende i byrådsarbejdet

25. januar 2023 Politik

I en ny undersøgelse, som også har været omtalt og behandlet i Danske Kommuner siger et flertal af borgmestrene, at debatter på sociale medier fylder stadig mere i deres politiske arbejde.

Artiklen fortsætter under annoncen

Næsten syv ud af ti borgmestre svarer, at de er meget eller delvist enige i, at sociale medier fylder i deres hverdag. 70 procent er delvist eller meget enige i, at diskussionen på sociale medier fylder stadig mere i kommunalbestyrelsens debatter.

Det kan forvrænge billedet af, hvilke sager som reelt er de vigtigste for borgerne, advarer forskere, der bekymrede for, om politikerne kommer til at veje input fra sociale medier for tungt i forhold til høringsportaler, høringsprocesser og andre for lokalpolitikerne væsentlige kanaler.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Før vi havde de sociale medier, havde vi læserbreve – og jeg synes faktisk, der ind imellem er nogle gode debatter på de sociale medier. Jeg synes så også, at tonen nogle gange er for hård og oplever også, at nogle går ind i debatterne uden at have sat sig ind i, hvad de handler om”, siger Ellen Trane Nørby, som er viceborgmester og politisk ordfører for Venstres byrådsgruppe.

“Vi skal måske have en snak om, hvordan det er, vi skal begå os på de sociale medier”, siger hun.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Når vi politikere skal tage stilling i de forskellige byrådssager, så er vi opmærksomme på, at hvis de har været debatteret på de sociale medier, så er det ikke et udtryk for, at alle mener det samme, som dem, der har deltaget i debatterne”, siger hun videre og tilføjer, at hun ikke ser de sociale medier som et problem, men som en vej til at gøre afstanden mellem borgere og folkevalgte kortere.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
28. januar 2023 Kultur, Sønderborg

SMUK havde Dorthe Gerlach med til Nytårskoncerten

28. januar 2023 Kultur

Fredag aften spillede Slesvigsk Musikkorps Nytårskoncert i Alsion og inden musikken begyndte, så var J. P. Rasmussen fra Hjemmeværnet på scenen og byde velkommen. Det skyldes, at Hærhjemmeværnet og Lions Sønderborg og Alssund er sammen om at arrangere koncerten. “SMUKs Nytårskoncerter kom til Sønderborg i 2003 og det skyldes en meget fremsynet chef på Sønderborg […]

Læs mere...