Voldsramte kvinder og deres børn kan ende i tomme lejligheder

3. september 2016 Sønderborg

Nogle gange er det sådan, at når en kvinde, der måske er mor, skal flytte fra Sønderborg Kvinde- og Krisecenter, så har hun blot tre bæreposer med tøj og det er jo ikke nok til at indrette en lejlighed, så den bliver til et hjem.

“Den etableringsydelse, som kommuner giver, den rækker ikke til ret meget, så vi har lavet et lager oppe i Dybbøl, hvor der er alt det, der skal være i et hjem”, siger Lise, der er en af de frivillige, som er med i centrets etikgruppe, udslusningsgruppe og også krisevagt.

Artiklen fortsætter under annoncen

“I udslusningsgruppen hjælper vi kvinderne med at flytte og mange af dem står helt uden møbler og alt det andet, der hører til i en lejlighed. Vi tager nemlig gerne imod brugte ting, der er i en stand, så de kan bruges – og dem giver vi videre til kvinderne og deres børn”, siger Lise til SønderborgNYT.

Det koster penge at have et lejet møbellager med varme og der skal også betales for flyttebiler, forsikring af lageret og andre ting.

“Hidtil har vi været dækket ind af SATS-puljen, men nu vil Christiansborg-politikerne hellere bruge pengene til noget andet”, siger hun. Hvis ikke der findes penge, så må de frivillige lukke deres møbellager og nogle af kvinderne og deres børn kommer til at sidde i helt tomme lejligheder. Altså bliver de en slags hjemløse i egen bolig.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Vores håb er, at der er nogle mennesker og virksomheder, der har mulighed for at hjælpe os. Det koster i omegnen af 100.000 kroner om året at holde den vigtige opgave kørende”, siger leder af Sønderborg Kvinde- og Krisecenter Ruth Malle til SønderborgNYT.

Man kan kontakte Sønderborg Kvinde- og Krisecenter på 7442 0528 på hverdage i dagtimerne – eller sende en mail til kkc@kvindekrisecenter.dk

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk