Voldsramte kvinder og deres børn kan ende i tomme lejligheder

3. september 2016 Sønderborg
Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 52)

 

Nogle gange er det sådan, at når en kvinde, der måske er mor, skal flytte fra Sønderborg Kvinde- og Krisecenter, så har hun blot tre bæreposer med tøj og det er jo ikke nok til at indrette en lejlighed, så den bliver til et hjem.

“Den etableringsydelse, som kommuner giver, den rækker ikke til ret meget, så vi har lavet et lager oppe i Dybbøl, hvor der er alt det, der skal være i et hjem”, siger Lise, der er en af de frivillige, som er med i centrets etikgruppe, udslusningsgruppe og også krisevagt.IMG_7588

“I udslusningsgruppen hjælper vi kvinderne med at flytte og mange af dem står helt uden møbler og alt det andet, der hører til i en lejlighed.

Artiklen fortsætter under annoncen

Vi tager nemlig gerne imod brugte ting, der er i en stand, så de kan bruges – og dem giver vi videre til kvinderne og deres børn”, siger Lise til SønderborgNYT.

Det koster penge at have et lejet møbellager med varme og der skal også betales for flyttebiler, forsikring af lageret og andre ting.

“Hidtil har vi været dækket ind af SATS-puljen, men nu vil Christiansborg-politikerne hellere bruge pengene til noget andet”, siger hun.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hvis ikke der findes penge, så må de frivillige lukke deres møbellager og nogle af kvinderne og deres børn kommer til at sidde i helt tomme lejligheder. Altså bliver de en slags hjemløse i egen bolig.

“Vores håb er, at der er nogle mennesker og virksomheder, der har mulighed for at hjælpe os.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det koster i omegnen af 100.000 kroner om året at holde den vigtige opgave kørende”, siger leder af Sønderborg Kvinde- og Krisecenter Ruth Malle til SønderborgNYT.

Man kan kontakte Sønderborg Kvinde- og Krisecenter på 7442 0528 på hverdage i dagtimerne – eller sende en mail til kkc@kvindekrisecenter.dk

 .

Artiklen fortsætter under annoncen

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
17. april 2021 Erhverv, Sønderborg

Økonomiudvalget skal høre om antallet af SOSU-afskedigelser

17. april 2021 Erhverv

I en analyse fra FOA sættes der fokus på kontrasten mellem antallet af afskedigelsessager og de rekrutteringsmæssige udfordringer i forhold til at rekruttere personale inden for social- og sundhedsfagene. Analysen peger også på, at sygdom er den klart mest hyppige årsag til afskedigelsessager – 6 ud af 10 af afskedigelsessagerne blandt FOA´s medlemmer skyldes sygdom. […]

Læs mere...