Vores Sønderborg opfordrer medlemmerne til at støtte Julegavekonvojen

31. januar 2023 Sønderborg
Rikke Torré. Foto: Ole Kæhler
Rikke Torré. Foto: Ole Kæhler

I Sønderborg er der to frivillige medlemmer fra Julegavekonvojen, som har sat sig for at lave 500 ekstra gaver ud over alle dem der hentes på den landsdækkende indsamling. Alle gaverne vil blive delt ud i Rumænien i december 2023. Det er et kæmpe arbejde, men enormt givende. De tager begge selv med ned og deler gaverne ud, så gaverne ender hos de børn, der har mest brug for det.

”Jeg synes, Vores Sønderborg skal bakke de to piger op og det kan vi gøre ved at donere varer, som vi ellers bare smider ud. Det er da meget bedre at tingene bliver brugt end bare smidt ud”, siger Rikke Torré, der er formand i Vores Sønderborg.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hun fortæller videre, at det er bedre for butikkerne, at de sender deres kasserede varer ud af landet end at de lander i en container, hvor folk bare kan fiske dem op.

”Jeg synes også, at brugt legetøj er en fin gave og derfor kan alle de børn, som har lyst til at give deres brugte legetøj til et barn i Rumænien, komme ind i Huset Torré i efterårsferien og aflevere en pakke, som vi sender med”, siger Rikke Torré til SønderborgNYT. Hun fortæller, at hun nok skal brede budskabet ud igen, når sommeren går på hæld.

Artiklen fortsætter under annoncen

I efteråret 2022 deltog Vores Sønderborg-medllemmerne, Skoringen og Helsam, som indsamlingssted i den landsdækkende del af indsamling til Julegavekonvojen – en forening, der hvert år sørger for at tusindvis af fattige og udsatte børn i Rumænien får en julegave. For mange af børnene er det den eneste julegave de får.

Julegavekonvojen kan bruge børnetøj – op til 15 år . Både almindeligt tøj, sportstøj men også undertøj, strømper, handsker, huer og lign.

Også legetøj, slik, plejeprodukter, krea-ting, penalhuse, skoletasker, farver, tusser, perler, modellervoks – og tomme skotøjsæsker kan også bruges.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
24. marts 2023 Uddannelse, Sønderborg

Kom til markedsdag hos FGU på Solglimt

24. marts 2023 Uddannelse

Torsdag den 30. marts kl. 16-19 holder FGU Sønderjylland marked på Solglimt 4. Eleverne har haft travlt på værkstederne og produceret rigtig mange produkter som de sælger fra deres boder. “Upcykling som også er en del af markedet forventer vi os rigtigt meget af. Vi har lagt os i selen for at lave nogle rigtige […]

Læs mere...