Zonta indvier rosenbed i Universe

21. juni 2020 Nordborg

I anledning af Zontas 100-års jubilæum i 2019 donerede Zonta Sønderborg et rosenbed til Universe med 20 flotte gule Zonta roser. Nu er sommeren kommet, Universe er genåbnet og roserne blomstrer. I dag, søndag, klokken 13:30 er tid til at indvie bedet.

Zontarosen, som vi ser i Universe i dag, blev fremelsket i England i 1997 af Harkness Roses. I 1997 blev den udvalgt som Zontarose af Zonta Danmark og en delegation af danske rosengartnere og efterfølgende præsenteret på Zonta International Convention, 1998 i Paris, skriver Zonta i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Rosen blev officielt navngivet ved ceremoni i Tivoli i sommeren 1999. I den forbindelse donerede rosengartner Martin Jensen Zontarosenbede til Zontas æresmedlemmer, heriblandt Dronning Ingrid og Zontarosen blev plantet på Gråsten Slot.

Da Zonta sidste år havde jubilæum var det igen muligt at donere roser for at markere 100 års jubilæet. I Sønderborg faldt valget på Universe, som ikke blot har en fantastisk flot park og blomsterpragt, men i parken er chefgartneren Gert Jensen, tidligere gartner for Dronning Ingrid på Gråsten Slot og vi ved, at roserne vil stå smukt og til glæde for de mange besøgende.

Artiklen fortsætter under annoncen

Siden 1999 har Zontas rosenprojekt samlet penge ind til Zontaprojekter gennem salg af Zontaroser. I dag, 23 år efter, er rosenprojektet afsluttet, men rosen lever videre og kan stadig købes under navnet Zontarosen.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
22. oktober 2021 Kultur, Augustenborg

Vind billetter til festlig aften med Tørfisk

22. oktober 2021 Kultur

Bandet Tørfisk fejrer jubilæum med en Jubilæums-Tour rundt i Danmark og 30. oktober rammer den Augustenborg. Og dermed har du chancen igen for at høre deres populære sange i Augustenborghallerne, hvor de spiller lørdag den 30. oktober kl. 20.00. Sangene er blevet til fra starten i 1981 og frem til i dag ”Sidst Tørfisk var […]

Læs mere...