Tangshave Plejecenter brugte fredagen på en herlig Oktoberfest

28. oktober 2016 Frivillige Skrevet af: Ole Kæhler

Fredag middag sad 85 ældre klar ved bordene på Tangshave Plejecenter i Nordborg, hvor Torsdagsgruppen stod klar med en oktoberfest.

Frivillige havde taget tjansen som tjenere og sørgede i flot stil først for drikkevarer og dernæst blev der budt på Wienerschnitzel. Selvfølgelig var der også levende musik, så der kunne hygges under spisningen og også synges med, når det ikke var til at lade være. Heldigvis var der også afsat masser af tid til at hæve glassene og smage på fadøllet, der blev skænket i passende strømme.

Artiklen fortsætter under annoncen

Kun en enkelt af de ældre var lidt bekymret.

“Jeg håber ikke, at Sønderborg Kommune igen begynder at spare på os ældre, selvom vi ikke er gode skatteborgere”, sagde en festdeltager til SønderborgNYT. Han synes, det er vigtigt, der også fremover bliver plads til Oktoberfester og alt muligt andet, der gør livet værd at leve for plejecenterbrugere.

Ved Oktoberfesten betaler deltagerne 120 kroner for mad og drikke – og det er frivillige, der tager sig af forberedelser, servering og oprydningen. Og havde et enkelt eller to af byrådets seniorudvalgsmedlemmer været med til festen, så kunne de opleve, hvor meget det betyder for ældre, at de får chancen for at have det lidt sjovt. Og den chance havde de ældre fredag eftermiddag. Takket være de frivillige.

Artiklen fortsætter under annoncen

Flot tjenerarbejde

Karen Komischke er tovholder for Torsdaggruppen og hun er heldig med at have en flok gode frivillige, der

allesammen sørgede for, at de ældre mennesker på intet tidspunkt manglede noget – og alligevel havde de tid til at danse flere undervejs gennem eftermiddag.

Som et led underholdningen blev der sunget en sang fra de gode gamle dage. Nemlig Æ Spritter, hvor de ældre kunne mindes de mange herlige ture, hvor der både blev drukket og slæbt lidt for meget.

Artiklen fortsætter under annoncen

Til fester skal der også holdes taler og det klarede formanden for de frivillige på Tangshave, Jette Sindberg:

“Jeg synes, det er rigtigt dejligt, at I endnu en gang laver Oktoberfest og gør det lidt sjovt for de ældre. I forvejen laver I jo en herlig udflugt, der også er med til at give de ældre nogle gode oplevelser – og så er der jo alt det andet, som I laver. I skal have stor tak”, siger Jette Sindberg i sin korte tale.

30. april 2024 Erhverv, Sydals

Brugsuddeler glæder sig over Kegnæsvej åbnes igen

30. april 2024 Erhverv

Gennem længere tid har der været vejarbejde på Kegnæsvej i Skovby, men på fredag åbnes vejen igen for trafik. “Der bliver lagt asfalt på torsdag og fra fredag kan der køres på vejen”, siger brugsuddeleler Hansjørgen Bonde fra Dagli’ Brugsen i Skovby til SønderborgNYT. Han fortæller videre, at vejarbejdet har været udfordring. “Og så har […]

Læs mere...