Broager Sparekasse kom med Althorn til Sønderborg Garden

11. juli 2016 Broager Skrevet af: Ole Kæhler

Theis fra Sønderborg Garden har netop fået et nyt althorn, som blev indviet under Ringriderfesten i Sønderborg. Det blev muligt, da Sønderborg Garden fik instrumentet sponsoreret via Broager Sparekasses Lokalpulje.

Glad gardist

Sønderborg Garden er en af Danmarks største bygarder, og får i fremtiden glæde af det nye instrument, når de skal rundt og spille i Danmark og syd for grænsen.

Theis med sit nye Althorn. Foto: Sønderborg Garden.

Theis med sit nye Althorn. Foto: Sønderborg Garden.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Det er en sand fornøjelse at se et barns ansigt når de får et nyt instrument at spille på. Vi har jo rigtig mange instrumenter, men de bliver godt slidt med årene, så hvert nyt instrument er en gave for os . At det kommer fra en lokal sponsor er jo bare et ekstra plus”, lyder det fra Annika Bohlbro, som er formand i Sønderborg Garden, og fortsætter,

Jeg er rigtig glad for det nye althorn. Det spiller super godt”, lyder det fra den glade gardist, 12-årige Theis.

Artiklen fortsætter under annoncen

Et althorn er et messingblæserinstrument, som er udformet som en tuba.

Indviet til Sønderborg Ringridning

Althornet blev indviet under festlige omstændigheder, da Sønderborg Ringridning blev skudt i gang med rytteroptog fredag ved middagstid. Theis med althornet og resten af Sønderborg Garden, førte an, og gik foran det flotte rytteroptog.

“Vi kunne lige præcis nå at spille instrumentet til, så det blev klar til ringrider-weekenden. Theis har haft althornet med hjemme og øvet sig så vi kunne blive helt klar til weekenden”, fortæller Annika Bohlbro i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Broager Sparekasses Lokalpulje

Hvert år sætter Broager Sparekasse 200.000 kr. på højkant i Lokalpuljen. De er fordelt på 4 kvartaler, og alle klubber og foreninger kan søge om et sponsorat i Lokalpuljen. Støtten går til lokale aktiviteter, konkrete arrangementer, anskaffelser og initiativer.broager

Artiklen fortsætter under annoncen

Sønderborg Garden var en af de heldige, der blev tildelt støtte fra Lokalpuljen i første kvartal. Støtten for dette kvartal er netop opgjort, og fem foreninger og klubber kan se frem til, at få et af deres ønsker opfyldt.

Broager Sparekasse har i denne omgang i alt modtaget 18 ansøgninger, der tilsammen søgte om knap 140.000 kr.

Heraf får følgende støtte:

–        Rødekro IF Fodbold

–        Kunstskolen, Sønderborg

–        Børnefodboldens overlevelse i lokalsamfundet, Als (Hørup, Notmark, Midtals og Egen)

Artiklen fortsætter under annoncen

–        Nordals Boldklub

–        Støtteforeningen, Aabenraa Friskole

Læs mere om Lokalpuljen på www.broagersparekasse.dk/lokalpuljen

17. april 2024 Erhverv, Sønderborg

Erhvervslivet fik indblik i lufthavnens fremtid

17. april 2024 Erhverv

Tirsdag eftermiddag var 80 personer fra 45 lokale virksomheder samlet på Hotel Alsik for at høre om Sønderborg Lufthavn, som netop har fået lavet en analyse af erhvervslivets ønsker til lufthavnen. “Udviklingen af Sønderborg Lufthavn er en vision for Sønderborg Kommune og Bitten & Mads Clausens Fond”, sagde Lars Tveen, som er direktør i fonden. […]

Læs mere...