Forældre: Udvidelse af Privatskolen Als vil ramme bynære folkeskoler

9. august 2020 Sønderborg

Forældrerepræsentanter fra folkeskoler i Sønderborg skriver:

Som forældrerepræsentanter i skolebestyrelserne på en række folkeskoler i Sønderborg har vi med bekymring fulgt med i debatten om, hvorvidt kommunen skal stille en lånegaranti på 20 millioner til Privatskolen Als. Der skal være plads til både private og offentlige skoler i vores kommune, men vi mener ikke, at det er en kommunal opgave at garantere økonomisk for en udvidelse af en skole, som i sagens natur er privat. Hvis Sønderborg Kommune skal udstede en lånegaranti, og dermed får økonomiske interesser i en privat skole, vil det også skabe en uheldig interessekonflikt. Hvor langt vil man gå for at sikre sig, at lånegarantien ikke bliver udløst?

Artiklen fortsætter under annoncen

Og vil det skabe præcedens for andre private institutioner, som kan se frem til samme fordelagtige vilkår?

Vi vil derudover påpege, at Sønderborg Kommune med faldende børnetal har god plads til kommunens børn i skolealderen. En udvidelse af privatskolen vil med stor sandsynlighed få en negativ konsekvens for elevgrundlaget på især de bynære folkeskoler. Det vil dermed også få betydning for folkeskolernes økonomi og på sigt den kvalitet i undervisningen, som folkeskolerne kan tilbyde eleverne.

Artiklen fortsætter under annoncen

Politikerne i Sønderborg byråd taler ofte om, at vi skal have folkeskoler af høj kvalitet og har sat rammerne for skolevæsenet gennem beslutninger om skolestruktur, Helhedsplanen og en ny fordeling af sparsomme budgetmidler. Det vi har brug for ude på skolerne – hvor medarbejdere og forældre knokler for at skabe så god en skole som muligt inden for disse rammer – er, at politikerne også bakker op om folkeskolen, når det gælder. Hvad kunne vi opnå, hvis vi som kommune var mere ambitiøse på folkeskoleområdet og gav folkeskolen større fokus og mulighed for investeringer i de fysiske faciliteter? Det kunne også være interessant at høre fra byrådet, om en garanti vil betyde udsættelse eller aflysning af kommunale anlægsudgifter til folkeskoler, daginstitutioner eller andre områder?

Artiklen fortsætter under annoncen

Hvis folkeskolen skal være forældrenes førstevalg – og det må og skal være kommunens ambition – så kræver det investeringer i folkeskolen – og ikke favorable vilkår til en privat institution.

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
27. juli 2021 Samfund, Sønderborg

Turist i Sønderborg – med mormor som lokal guide

27. juli 2021 Samfund

Lige nu er der rigeligt at se til på Sønderborg Camping, hvor alle pladserne er optaget. “De fleste af vores gæster er danskere, men der er også lidt tyskere – og så er hollænderne begyndt at komme”, siger Steffen Deleuran fra Sønderborg Camping. To af gæsterne er kæresteparret Sidsel Trige Ebbesen og Andreas Gyldendal Bilstrup, […]

Læs mere...