Hjemmesygeplejen bliver endnu bedre

14. januar 2016 Sundeved

Af sundhedsudvalgets resultater til dato fremgår det, at Sønderborg Kommune har stort fokus på det nære

Helge Larsen fortæller, at hurtigere udskrivning fra hospitaler stiller større krav til hjemmesygeplejen.

Helge Larsen fortæller, at hurtigere udskrivning fra hospitaler stiller større krav til hjemmesygeplejen.

Artiklen fortsætter under annoncen

sundhedsvæsen. Flere sundhedsaktiviteter løses i borgernes eget hjem og nærmiljø, og derfor arbejdes der på en ambitiøs udviklingsplan for kommunens hjemmesygepleje, skriver Sønderborg Kommune i en pressemeddelelse.

Baggrunden for udviklingsplanen skal findes i, at det nære sundhedsvæsen er udfordret af flere ældre borgere og dermed flere med kroniske lidelser. Samtidig er der sket ændringer i opgavefordelingen i sundhedsvæsenet, hvor kortere sygehusophold medfører øget behov for behandling i borgerens eget hjem.

Artiklen fortsætter under annoncen

For at opretholde serviceniveauet i de kommende år er der derfor brug for nytænkning og omprioritering inden for sundhedsområdet. Det er blandt årsagerne til, at der i 2015 er foretaget en evaluering af akutteamet og en analyse af hjemmesygeplejen, der tilsammen skal munde ud i en udviklingsplan for kommunens hjemmesygepleje.

Udviklingsplanen har blandt andet fokus på kompetenceudvikling af medarbejderne i forhold til at blive endnu bedre til at håndtere det stigende antal opgaver, der følger med udviklingen i det nære sundhedsvæsen. Udviklingsplanen er et led i Sønderborg Kommunes effektiviseringsstrategi, som skal understøtte en langsigtet bæredygtighed.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Det nære sundhedsvæsen skal tage sig af behandling af borgeren i og nær borgerens eget hjem”, siger Helge Larsen, formand for Sundhedsudvalget. Udviklingen af det nære sundhedsvæsen i kommunen skal sikre høj faglig­hed og kvalitet for borgeren.

Styrkelse af det nære sundhedsvæsen er et af fokusområderne i kommunens nyligt vedtagne sundhedspolitik for 2016-2018 ”Sund kommune – Fælles ansvar”.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
23. juni 2021 Gråsten, Samfund

Dronningen: Rigtig god sommer til Jer alle

23. juni 2021 Gråsten

Helt overraskende talte Dronningen til alle de mennesker, som tog imod hende på Torvet i Gråsten – og det gjorde hun efter borgmesteren havde budt hende velkommen. ”Vi nød Genforeningsdagen, som ligger os meget nær og så ønsker vi Jer alle en god sommer”, sagde Dronningen, hvorefter hun hilste på flere af de ældre, som […]

Læs mere...