Kommunen på udkig efter frivillige demens-hjælpere

31. oktober 2016 Sønderborg

Sønderborg Kommune ønsker med et nyt projekt at teste en direkte involvering af pårørende til demente ved at skabe lokale, fleksible og aflastende aktiviteter sammen med ligesindede. Arbejdet skal laves i samarbejde med frivillige, så det imødekommer behov for fleksibilitet, pårørendes behov for viden om og indflydelse på tilbuddene samt tryghed for den demente, herunder at omgivelserne er kendte.

På onsdag fra 14 til 16 holdes der konference om tiltaget for demente. Det er på vandrerhjemmet i Vollerup, hvor alle interesserede er velkomne.

Artiklen fortsætter under annoncen

Kommunen har fire særlige daghjem for demente. Hvert daghjem har hver sin ugedag med aflastning med en forventet åbningstid ca. kl.16-22. Der er mulighed for aktiviteter på stedet og i lokalsamfundet, hvis der er interesse for det.

Eksempler på aktiviteter, som frivillige kan bidrage til, kan være påskefrokost, en is i haven, besøg i Gråstens Slotshave, julebagning mm. skriver Sønderborg Kommune i en pressemeddelelse.

Sønderborg Kommune har stort fokus på at rekruttere frivillige demensaflastere til projektet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Den tidligere leder af Center for Frivilligt Socialt Arbejde har flere gange udtalt, at det ikke er en kommunes opgave at definere frivilligt arbejde.

“Frivillighed skal opstå af sig selv og det er heller ikke kommunerne, der skal melde ud, hvad de savner hjælp til”.

Sven Jensen fra Seniorudvalget er af samme mening.

“Men måske er der kommet nogle penge, der er øremærket til at støtte frivilliges indsats for demente. Det vil jeg lige prøve at finde ud af”, siger Sven Jensen, der ikke vidste, at forvaltningen havde sendt en pressemeddelelse ud.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
27. maj 2022 Sundeved, Politik

Nu kommer der penge til cykelsti mellem Avnbøl og Adsbøl

27. maj 2022 Sundeved

Som en del af ’Cyklens år 2022’ har forligskredsen bag Infrastrukturaftalen sat 200 millioner kroner af til at støtte nye cykelprojekter i Danmark. Forligskredsen er på baggrund af et oplæg fra Vejdirektoratet blevet enige om at udmønte pengene til en række konkrete projekter og ét af dem er en cykelsti mellem Avnbøl og Adsbøl. ”Det […]

Læs mere...