Krigstjeneste: Mandag flages der for udsendte og tidligere udsendte

3. september 2016 Sønderborg
Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 52)

 

Mandag er det National Flagdag.

Det markeres i Sønderborg med en ceremoni på Rådhustorvet kl. 17.30 – 18.20. Der bliver taler, uddeling af medaljer, afsløring af mindesten og musik.

Tidligere udsendte i internationale missioner er særligt inviterede, men alle er velkomne.

Den officielle ceremoni på Flagdagen foregår på Rådhustorvet i Sønderborg, og begynder kl. 17.30. Der er taler ved kommunaldirektør Tim Hansen, borgmester Erik Lauritzen og seniorsergent Michael Ipsen. Talerne krydres med musikalske indslag ved Flyvehjemmeværnets Musikkorps fra Kolding.

Artiklen fortsætter under annoncen

Sønderborg kommune var med fra starten, da Folketinget i 2009 besluttede at indføre en national Flagdag for at hædre de udsendte soldater fra Forsvaret samt udsendte fra Politiet, Beredskabet og Sundhedspersonale i internationale brændpunkter.

I starten deltog soldater fra Hærens Sergentskole i stort tal ved Flagdagen her i Sønderborg, men siden flytningen af Sergentskolen i april 2014 er denne tradition overtaget af Kontaktudvalget for de militære traditioner i Sønderborg- området” samt foreningen “Folk og Sikkerhed.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
18. september 2021 Uddannelse, Sønderborg

Elever på EUC Syd blev klogere på portrætbilleder og på sig selv

18. september 2021 Uddannelse

Nogle af den forgange uges dage har IB-eleverne på EUC Syd brugt sammen med billedkunstner og fotograf Maja Nygaard Eriksen. Når der skal tages et portrætbillede, så skal det fortælle en historie om den person eller de personer, som er på billedet – og personligheden kan fremhæves ved måden at sidde, stå, ligge på. Og […]

Læs mere...