Krigstjeneste: Mandag flages der for udsendte og tidligere udsendte

3. september 2016 Sønderborg

Mandag er det National Flagdag.

Det markeres i Sønderborg med en ceremoni på Rådhustorvet kl. 17.30 – 18.20. Der bliver taler, uddeling af medaljer, afsløring af mindesten og musik.

Tidligere udsendte i internationale missioner er særligt inviterede, men alle er velkomne.

Den officielle ceremoni på Flagdagen foregår på Rådhustorvet i Sønderborg, og begynder kl. 17.30. Der er taler ved kommunaldirektør Tim Hansen, borgmester Erik Lauritzen og seniorsergent Michael Ipsen. Talerne krydres med musikalske indslag ved Flyvehjemmeværnets Musikkorps fra Kolding.

Artiklen fortsætter under annoncen

Sønderborg kommune var med fra starten, da Folketinget i 2009 besluttede at indføre en national Flagdag for at hædre de udsendte soldater fra Forsvaret samt udsendte fra Politiet, Beredskabet og Sundhedspersonale i internationale brændpunkter.

I starten deltog soldater fra Hærens Sergentskole i stort tal ved Flagdagen her i Sønderborg, men siden flytningen af Sergentskolen i april 2014 er denne tradition overtaget af Kontaktudvalget for de militære traditioner i Sønderborg- området” samt foreningen “Folk og Sikkerhed.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
3. oktober 2022 112, Sønderborg

Overvågningskameraer må ikke flytte problemerne til andre steder

3. oktober 2022 112

Tryghed i nattelivet er væsentligt for Venstre og derfor har vi støttet opsætning af kameraer på risikosteder, ligesom vi støtter oprettelsen af nattelivszoner, siger politisk ordfører for Venstre i Sønderborgs byråd, Ellen Trane Nørby til SønderborgNYT. “Kameraerne kan dog ikke stå alene og en aktiv politi-tilstedeværelse er stadig nødvendig, ligesom der løbende skal følges med […]

Læs mere...