Kunstværket Uendelig dannelse i Mejeriet indvies

17. oktober 2021 Kultur
Foto: Sønderborg Kommune
Foto: Sønderborg Kommune

Den 25. oktober er en dag, som Ungdomskulturhuset Mejeriet har set frem til længe: Da kan huset endelig indvi sit nye kunstværk, Uendelig dannelse, af den unge kunstner, Gilbert Gordon.

Uendelig dannelse består af forskellige enheder, der befinder sig forskellige steder i Mejeriet. Alle dele interagerer med hinanden og danner tilsammen et fælles værk.

”Værket relaterer sig direkte til husets brugere. Det er designet direkte til dette sted. Det skal fortælle de unge om dem selv. Det handler om Sønderborgs historie, om dannelse gennem generationer og om det at være sammen. Og om det, man kan give hinanden, mens man er til stede”, fortæller kunstneren Gilbert Gordon i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Værket er blevet til i nær dialog med husets unge brugere. Inden han trak i arbejdstøjet, holdt han møder med de unge. Her ytrede de deres ønsker og tanker. Han lyttede og gik så i værkstedet.

”Samtalerne gav en masse gode perspektiver. Jeg synes selv, at jeg har fået meget af det, de ønskede, med i værket”, siger Gilbert Gordon.

Kunstværket åbnes 25. oktober klokken 15 med en kunst- og kultureftermiddag, der er åben for alle interesserede. Ud over taler ved kunstrådet, Sønderborg Ungdomsråd og Jesper Kock, næstformand i Udvalget for Kultur, Idræt, Handel og Turisme, vil Gilbert Gordon vise og forklare kunstværket.

Artiklen fortsætter under annoncen

Yderligere vil de fremmødte kunne opleve digtgenren spoken word, musik, live art, stencil og performancekunst. Der vil være lidt godt til ganen, inden eftermiddagen slutter klokken 17.30.

Der er gratis entré og det kræver hverken billet eller tilmelding at deltage.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk