Mange menneskers frivillige indsats giver glade børn i Børneland

27. juni 2016 Sønderborg

Det er fjerde gang Brian Jørgensen skal med til Ringriderfesten som en i flokken for det konstant voksende Børneland.

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 52)

 

“For snart fem år siden blev jeg kontaktet og spurgt, om jeg ville være med og arbejde på at udvikle Børneland og det sagde jeg ja til”, siger Brian Jørgensen til SønderborgNYT. Og det kan have været det med at skulle udvikle, der fristede.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Jeg synes, det er sjovt og spændende at udvikle – og så tæller kammeratskabet også rigtigt meget”, siger han.

Brian Jørgensen har hele sin ringridertid været en af de otte i Børnekomiteen og det er han så glad for, at han ikke drømmer om at give slip.

Glade børn

Når man besøger Børneland under Ringriderfesten, så vrimler det med glade børn, der farer omkring og prøver så børnelandmange aktiviteter som muligt – og for at det er muligt, så er der rigtigt mange mennesker, der helt frivilligt har slidt og slæbt med at få sat hele scenen. Deres arbejde slutter, når Børneland igen er pillet ned og pakket sammen.

“Der er lavet en masse aftaler og lige nu er vi i gang med at markedsføre Børneland”, siger Brian Jørgensen. Han fortæller, at der stadig er brug for flere frivillige, som har lyst til at være omkring børnene under Ringriderfesten.

“Under Ringriderfesten kommer der 150 frivillige til Børneland”, siger han. Og de frivillige kan se frem til en festdag, når det hele er slut.

Det koster børn 10 kroner at komme ind til Ringriderfesten – og i Børneland skal der graves efter mønter i store sandkasser. Mønterne skal bruges som betaling i de forskellige stande – så børnene lærer at yde, inden de skal lege.

Cykelringridning on-line

Kent Nissen træner cykelringridning.

Kent Nissen træner cykelringridning.

“For tid tilbage kom der en idé om, det skal være muligt at følge cykelringridningen på nettet, hvor resultaterne løbende skulle lægges ind, så man hele tiden kan se, hvem der fører”, siger Brian Jørgensen.

“Derfor tog vi kontakt til EASV, hvor en gruppe studerende tog mod udfordringen og en enkelt lavede eksamensprojekt på det program, der skal bruges”.

“Danfoss og SE Vækstpuljen hjalp med penge til at udvikle det for og nu er jeg spændt på at se det virke”, siger Brian Jørgensen.

Kunsten i Ringriderfesten er dels at holde fast i de historiske traditioner og så også udvikle nye tiltag.

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk