Mangel på læger i yderområder giver skævhed i sundheden

12. juni 2016 REGIONALT
Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 52)

 

De seneste år er antallet af patienter hos de privat praktiserende læger steget mærkbart, og særligt yderområderne er hårdt ramt. Det skriver BT.

Tal fra de praktiserende lægers organisation, PLO, viser, at antallet af patienter hos en praktiserende læge med ydernummer er vokset fra 1484 patienter i 2007 til 1664 i 2016. Det svarer til en stigning på cirka ti procent.

Læge og professor Peter Vedsted, der forsker i almen praksis ved Institut for Folkesundhed på Aarhus Universitet, ser store problemer i stigningen af patienter.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Det bidrager til en skævhed i sundheden, for det giver mere ulige behandling, flere fejl og flere genindlæggelser. Det kan forringe folks livskvalitet, og det kan i sidste ende forkorte folks liv”, siger Peter Vedsted til BT.

Udviklingen skyldes både, at antallet af patienter er steget, og at antallet af praktiserende læger er faldet.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
27. juli 2021 112, Sønderborg

Politiet hilste på cyklisterne gågaden

27. juli 2021 112

Tirsdag eftermiddag kom der, helt som der plejer, adskillige mennesker cyklende i gågaden. Men i eftermiddag stod politiet klar og de fik fat på flere af cyklisterne, som blev noteret. “Og kommer der varevogne eller andre biler, så snupper vi også dem”, sagde en af betjentene til SønderborgNYT. Der må køres varer til butikkerne frem […]

Læs mere...