Mangel på læger i yderområder giver skævhed i sundheden

12. juni 2016 REGIONALT Skrevet af: Ole Kæhler

De seneste år er antallet af patienter hos de privat praktiserende læger steget mærkbart, og særligt yderområderne er hårdt ramt. Det skriver BT.

Tal fra de praktiserende lægers organisation, PLO, viser, at antallet af patienter hos en praktiserende læge med ydernummer er vokset fra 1484 patienter i 2007 til 1664 i 2016. Det svarer til en stigning på cirka ti procent.

Læge og professor Peter Vedsted, der forsker i almen praksis ved Institut for Folkesundhed på Aarhus Universitet, ser store problemer i stigningen af patienter.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Det bidrager til en skævhed i sundheden, for det giver mere ulige behandling, flere fejl og flere genindlæggelser. Det kan forringe folks livskvalitet, og det kan i sidste ende forkorte folks liv”, siger Peter Vedsted til BT.

Udviklingen skyldes både, at antallet af patienter er steget, og at antallet af praktiserende læger er faldet.

22. juni 2024 Kultur, Sønderborg

Her kan du se Skt. Hans-bål

22. juni 2024 Kultur

I morgen, søndag, er det Skt. Hans og det fejres en masse steder i kommunen – og her kan du se de steder, som har fortalt SønderborgNYT, at de vil tænde bål. Meteologerne har lovet tørvejr – og heldigvis er der ikke varslet forbud mod at tænde bål. Fluepapiret: Til Sankt Hans er der både […]

Læs mere...