Pårørende til demente kan blive aflastet

16. september 2016 Sønderborg

Det kan være vanskeligt at komme hjemmefra, når man har en ægtefælle med en demenssygdom. Et demensramt menneske har stort behov for tryghed i form af kendte omgivelser og kendte mennesker, og derfor vælger mange ægtefæller at blive hjemme hos den demente i stedet for at pleje de aktiviteter, man måske gerne ville deltage i – og sikkert også har brug for at koble fra i.

”Det er en ny satspulje, Sundhedsstyrelsen har lavet, og fordi den ramte lige ind i vores ønske om at have et tilbud, som er både fleksibelt, trygt og med uddannet personale, har vi søgt – og heldigvis fået bevilget – penge, så forløbet kan køre et år. Pårørende til mennesker med demens trækker et stort læs, både følelsesmæssigt og fysisk, så derfor glæder det mig, at vi kan få dette tilbud, og at vi har frivillige, som vil støtte op om det, siger seniorudvalgets formand, Preben Storm i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det er ifølge ansøgningen til Sundhedsstyrelsen planen, at tilbuddet om aflastning skal være i de fire demens-daghjem der findes i kommunen. Hvert daghjem vil holde åbent en af ugens første hverdagsaftener kl. ca. 16-22, hvor projektmedarbejderen sammen med frivillige ”demensaflastere” fra foreninger, som har sagt ja til at hjælpe, vil være på stedet..

Det ventes, at ca. 40 pårørende vil kunne få glæde af tilbuddet. Tilbuddet kræver ikke visitering, og man skal ikke registreres for at kunne deltage. Der er erfaring for, at pårørende er glade for den fleksibilitet, der ligger i, at man ikke forpligter sig til at møde op, hvis dagsformen alligevel ikke er til det. Borgerne og de pårørende skal selv kunne transportere sig til og fra daghjemmet, medbringe eller betale for forplejning samt betale for aktiviteter i daghjemmet.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
4. oktober 2023 Kultur, Sønderborg

Oplev nattestemning som i 1864 på Dybbøl Banke

4. oktober 2023 Kultur

Natten sænker sig over slagmarken, og alt er tyst som i graven. I skanser og løbegrave kryber de trætte soldater sammen, men officererne sørger for, at vagten ikke sover. For i ly af mørket kan fjenden snige sig frem. Krig føres i alle 24 timer i døgnet, men nattens strabadser kan være svære at sætte […]

Læs mere...