Pårørende til demente kan blive aflastet

16. september 2016 Sønderborg
Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 52)

 

Det kan være vanskeligt at komme hjemmefra, når man har en ægtefælle med en demenssygdom. Et demensramt menneske har stort behov for tryghed i form af kendte omgivelser og kendte mennesker, og derfor vælger mange ægtefæller at blive hjemme hos den demente i stedet for at pleje de aktiviteter, man måske gerne ville deltage i – og sikkert også har brug for at koble fra i.ældre

”Det er en ny satspulje, Sundhedsstyrelsen har lavet, og fordi den ramte lige ind i vores ønske om at have et tilbud, som er både fleksibelt, trygt og med uddannet personale, har vi søgt – og heldigvis fået bevilget – penge, så forløbet kan køre et år.

Artiklen fortsætter under annoncen

Pårørende til mennesker med demens trækker et stort læs, både følelsesmæssigt og fysisk, så derfor glæder det mig, at vi kan få dette tilbud, og at vi har frivillige, som vil støtte op om det, siger seniorudvalgets formand, Preben Storm i en pressemeddelelse.

Det er ifølge ansøgningen til Sundhedsstyrelsen planen, at tilbuddet om aflastning skal være i de fire demens-daghjem der findes i kommunen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hvert daghjem vil holde åbent en af ugens første hverdagsaftener kl. ca. 16-22, hvor projektmedarbejderen sammen med frivillige ”demensaflastere” fra foreninger, som har sagt ja til at hjælpe, vil være på stedet..

Det ventes, at ca.

Artiklen fortsætter under annoncen

40 pårørende vil kunne få glæde af tilbuddet. Tilbuddet kræver ikke visitering, og man skal ikke registreres for at kunne deltage. Der er erfaring for, at pårørende er glade for den fleksibilitet, der ligger i, at man ikke forpligter sig til at møde op, hvis dagsformen alligevel ikke er til det.

Artiklen fortsætter under annoncen

Borgerne og de pårørende skal selv kunne transportere sig til og fra daghjemmet, medbringe eller betale for forplejning samt betale for aktiviteter i daghjemmet.

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 58)
Artiklen fortsætter under annoncen

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
18. april 2021 Kultur, Sønderborg

De faldne fra Stormen på Dybbøl blev mindet

18. april 2021 Kultur

Søndag formiddag klokken 10 var der mindehøjtidelighed ved Krigergravene på Dybbøl Banke i anledning af 157-året for Stormen på Dybbøl, hvor 11.000 danske soldater blev angrebet af 37.000 veludrustede preussiske soldater. “Angrebet begyndte – efter flere timers bombardement, klokken 10”, sagde oberstløjtnant Claus Klaris i sin tale. Når vi i dag markerer Dybbøldagen, så er […]

Læs mere...