Sønderjyder med til uofficiellt verdensmesterskab i ringridning

3. august 2016 Sønderborg

Det uofficielle verdensmesterskab i ringridning 2016. Sådan benævner skotterne med vanlig beskedenhed det ringriderstævne, der den 6. august finder sted på godset Bowhill nær Selkirk syd for Edinburgh. Arrangementet er tilrettelagt af The Scotish Borders Titting Ass. og har dansk deltagelse.

Fra Sønderjylland deltager Nynne Normann Andersen, Sønderborg, samt Nicki Petersen, Kim Nielsen, Malene Møller og Morten Ibsen fra Hjordkær ved Rødekro.

Den danske deltagelse er kommet i stand via Sønderborg-overlægen Rolf Jelnes’ søster, Lady Judy Steel, der er gift med Lord Steel of Aikwood, eller i rytterkredse blot David. Både Judy og David er meget ringriderinteresseret og har flere gange været til ringridning i Sønderborg.

Artiklen fortsætter under annoncen

Sammen med Ringridermuseets tidligere leder, Jens Schmidt, har Rolf Jelnes været med til at udvikle ringriderforbindelsen mellem Skotland og specielt Sønderborg. Derfor har man de senere år kunnet se ryttere med det skotske flag i rytteroptogene i Sønderborg.

 

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
28. maj 2022 Politik, Sønderborg

Forvaltningen har en plan for at skifte kommunale biler ud med elbiler

28. maj 2022 Politik

Natur-, Klima- og Miljøudvalget godkendte i marts en handleplan for grøn omstilling af persontransport, der indeholder flere tiltag, som skal understøtte henholdsvis grøn omstilling af bilparken og reduceret persontransport i Sønderborg Kommune. Et af tiltagene handler om at skifte en del af kommunens biler ud med elbiler. COWI har lavet en analyse af kommunens bilpark […]

Læs mere...