Tæt på 100 power-kvinder fra Zonta samlet i Sønderborg

24. september 2016 Sønderborg

Efter lidt rigtig kvindehygge med kaffe og morgenmad krydret med en masse “walk and shop” i Teaterfoyeren på Hotel Comwell gik de knap 100 Zonta-kvinder ind i salen til deres landsmøde, hvor den lokale formand, Karen Thegen bød velkommen:

“Det er dejligt at se jer allesammen her i Sønderborg, hvor vi har 20 års jubilæum. Vi er Zontaklub nummer 1550 på listen over klubberne i hele verden”, siger Karen Thegen.

Zonta i Sønderborg har 25 medlemmer og fem af dem har været med fra den allerførste dag.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Vi har valgt at kaldet samlingen i Sønderborg for Zonta i grænselandet. Det gør vi, fordi Sønderborg i en periode fra 1864 til 1920 har været tysk område. Det kan ses på bygningerne i byen og vi har også et ikke ubetydeligt tysk mindretal”, siger Karen Thegen. Søndag skal Zonta-kvinderne en tur op i skanserne, hvor de får Slaget om Dybbøl helt ind under huden.

“Og så kendes vi på, at vi siger mojn”, siger Karen Thegen.

Ministeren fik ordet

Zonta er en verdensomspændende forening, hvor kvinder hjælper kvinder og det er noget, som Ellen Trane Nørby sætter pris på. Både som kvinde og i rollen som ligestillingsminister.

Artiklen fortsætter under annoncen

“I er stærke kvinder, der støtter og hjælper andre kvinder. Både når det gælder uddannelse, vold, job og andre ting”, siger Ellen Trane Nørby, som var inviteret af Zonta-kvinderne, der havde lyst til at høre, hvad en minister synes om deres frivillige indsats.

“I arbejder med ligestilling og det er pragtfuldt med sådan et netværk, der vikelig kan gøre en forskel”, siger ministeren. Og Zonta gavner lokalt, landsdækkende og globalt med en lang række projekter til støtte for kvinder. Her i Sønderborg er det Kvinde- og Krisecentret, som nyder godt af foreningen.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Jeg mener, at drenge, piger, mænd og kvinder skal have lige muligheder. Men sådan er det ikke helt.Der er stadig et kønsopdelt valg af uddannelser og det skal vi have gjort op med, fordi det er vejen til lige løn til mænd og kvinder”, siger Ellen Trane Nørby.

“Jeg er glad for, jeg har hørt om en dansk kvinde, der uddannede sig til mekaniker og i dag er hun en del af et Formel 1-team”, siger Ellen Trane Nørby. Kvinden havde drømt om at blive Formel 1-mekaniker og hun gik efter drømmen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hun nævner at overraskende få kvinder vælger at læse datalogi.

“Og det er trist, fordi det er it, som former fremtiden”, siger ministeren

Social kontrol

Her i Danmark vælger både drenge og piger selv deres vej.

“Vi vælger selv vores uddannelse og også vores kæreste. Men sådan er det ikke for alle her i landet. Der er unge kvinder, som ikke får lov til at uddanne sig og heller ikke selv vælger deres kæreste. De er udsat for det, der hedder social kontrol – og det skal vi have gjort op med”, siger Ellen Trane Nørby.

Artiklen fortsætter under annoncen

Inden Ellen Trane Nørby sagde farvel til de mange kvinder, så fik hun en flot buket og hørte, at Zonta er i 56 lande i verden og at Danmark er det femte land, der kom med i netværket, hvor kvinder hjælper kvinder.

Du kan læse mere om Zonta på zonta.dk

 

 

 

 

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
5. oktober 2022 Augustenborg, Politik

Tænder julelysene og skruer ned for gadebelysningen

5. oktober 2022 Augustenborg

”I Teknik-, By og Boligudvalget er vi enige om at bevare støtten til julebelysning for bla. at støtte op om handelslivet, men vi er også sikre på, at man i de forskellige handelsstandsforeninger er opmærksomme på at begrænse energiforbruget”, siger udvalgsmedlem Tage Petersen fra Venstre til SønderborgNYT. Sparer på gadelyset “Selv om nogle måske vil […]

Læs mere...