Ti frivillige tilbyder borgere hjælp og støtte til møder med kommunen

30. september 2016 Sønderborg

Ti personer har været gennem et bisidderkursus med Center for Frivilligt Socialt Arbejde og er klædt på til at gå med andre til møder på kommunen.

“Der er mennesker, der er utrygge eller måske usikre på, om de glemmer at sige nogle ting, når de skal til møder på Jobcenter, Børn og Unge eller andre steder i kommunen”, siger Jørn Thrane fra Ligeværd i Sønderborg. De kan nu få en bisiddermed sig til møderne og det kan give mere ro til både de kommunalt ansatte og hovedpersonen, at der sidder en ved siden af.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Bisiddere skal guide borgeren gennem mødet og være med til at sikre, at vedkommende får en korrekt behandling – og selvfølgelig taler bisidder og borgere sammen inden mødet, så der er en plan for, hvad der skal lægges på bordet”, siger Jørn Thrane til SønderborgNYT.

Det er frivillige, der tilbyder deres hjælp og det betyder, at det er gratis for brugerne.

Sådan gør du

Hvis du har brug for støtte i forhold til Serviceloven, Jobcenter, eller Børn og Unge, så er der bisiddere med erfaring indenfor de områder og dem kan du få kontakt til ved at ringe på 9386 6855 alle ugens dage fra kl. 11 til midnat.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Det er Bisidderkorpsets telefoncentral, hvor du fortæller, hvad det er, du skal have støtte til. Herefter finder vi en bisidder, der kontakter dig og aftaler derfra, hvor og hvornår i skal mødes og snakke din sag igennem”, siger Jørn Thrane.

“Hvis telefonen ikke bliver taget, når du ringer, så bliver der ringet tilbage til dig”, siger Jørn Thrane. Altså slipper man for at forsøge at ringe flere gange.

Et frit korps

Bisidderkorpset er ikke en del af foreningerne i Sønderborg og den modtager heller ikke støtte af det offentlige, men er til alene for borgenes skyld.

Artiklen fortsætter under annoncen

Bisidderkorpset tilbyder derfor også sin hjælp til alle i Sønderborg – også de mennesker, der ikke er meldt ind i foreninger.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
23. maj 2022 112, Nordborg

Ild i skorsten på Nordals

23. maj 2022 112

Mandag kort før klokken 18:30 rykkede Nordborg Frivillige Brandværn til Drejkobbel på Nordals og det samme gjorde stigevognen fra Sønderborg Brand og Redning. “Der kom en melding om en skorstensbrand og da vi kom frem var der ikke længere flammer, men blot nogle gløder”, siger indsatsleder Jesper Grau fra Sønderborg Brand og Redning til SønderborgNYT.. […]

Læs mere...