Ti frivillige tilbyder borgere hjælp og støtte til møder med kommunen

30. september 2016 Sønderborg
Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 52)

 

Ti personer har været gennem et bisidderkursus med Center for Frivilligt Socialt Arbejde og er klædt på til at gå med andre til møder på kommunen.

“Der er mennesker, der er utrygge eller måske usikre på, om de glemmer at sige nogle ting, når de skal til møder på Jobcenter, Børn og Unge eller andre steder i kommunen”, siger Jørn Thrane fra Ligeværd i Sønderborg. De kan nu få en bisiddermed sig til møderne og det kan give mere ro til både de kommunalt ansatte og hovedpersonen, at der sidder en ved siden af.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Bisiddere skal guide borgeren gennem mødet og være med til at sikre, at vedkommende får en korrekt behandling – og selvfølgelig taler bisidder og borgere sammen inden mødet, så der er en plan for, hvad der skal lægges på bordet”, siger Jørn Thrane til SønderborgNYT.

Det er frivillige, der tilbyder deres hjælp og det betyder, at det er gratis for brugerne.

Sådan gør du

Hvis du har brug for støtte i forhold til Serviceloven, Jobcenter, eller Børn og Unge, så er der bisiddere med erfaring indenfor de områder og dem kan du få kontakt til ved at ringe på 9386 6855 alle ugens dage fra kl. 11 til midnat.

“Det er Bisidderkorpsets telefoncentral, hvor du fortæller, hvad det er, du skal have støtte til. Herefter finder vi en bisidder, der kontakter dig og aftaler derfra, hvor og hvornår i skal mødes og snakke din sag igennem”, siger Jørn Thrane.

“Hvis telefonen ikke bliver taget, når du ringer, så bliver der ringet tilbage til dig”, siger Jørn Thrane. Altså slipper man for at forsøge at ringe flere gange.

Et frit korps

Bisidderkorpset er ikke en del af foreningerne i Sønderborg og den modtager heller ikke støtte af det offentlige, men er til alene for borgenes skyld.

Artiklen fortsætter under annoncen

Bisidderkorpset tilbyder derfor også sin hjælp til alle i Sønderborg – også de mennesker, der ikke er meldt ind i foreninger.

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 58)
Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
13. maj 2021 Kultur, Sønderborg

Sådan er Corona-reglerne for Sønderborg Sommer Revy

13. maj 2021 Kultur

Sønderborg Sommer Revy har modtaget myndighedernes restriktioner og de siger, at gæster gerne må sidde sammen i grupper med under en meters afstand, såfremt gruppen i forvejen har tæt kontakt med hinanden eller normalt ses på tilsvarende vis. En gruppe kan bestå af fra to og op til 60 personer. ”Vi er derfor i gang […]

Læs mere...