1.300.000 kroner fordelt til 58 frivillige sociale foreninger

8. februar 2017 Sønderborg
Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 94)

 

Sundhedsudvalget uddeler to gange om året såkaldte §18-midler til frivillige foreninger, som kan søge om tilskud til konkrete aktiviteter. 64 foreninger havde søgt denne gang – og 58 af dem bliver glade.

Pengene går til foreninger og organisationer, som efter ansøgning kan få tilskud til aktiviteter, som primært har fokus på mennesker, der har det svært, fx børn, unge og familier med personlige og sociale problemer, ensomme og svage ældre, handicappede, misbrugere og sindslidende.

Sundhedsudvalget har netop truffet beslutning om, hvem der tilgodeses i årets første runde, hvor stort set hele beløbet er fordelt. Der er kun “gemt” godt 50.000 kr. til anden runde til efteråret.

”Vi har den store glæde, at foreningerne er meget opmærksomme på, at der er mulighed for at få støtte til tiltag, som kan glæde svage borgere. Det er en fornøjelse at læse de mange ansøgninger og på den måde få en indsigt i, hvad frivillige i foreningerne gør for andre. Det er virkelig godt og med til at løfte livskvaliteten hos mange”, siger sundhedsudvalgets formand, Helge Larsen, i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

64 foreninger havde søgt om tilskud på knapt 2,2 mio. kr., og udvalget har besluttet at tilgodese 58 foreninger med i alt 1.317.463 kr.

De største beløb på 85.000 kr. er tilgået hhv. Frelsens Hær i Sønderborg, som vil bruge pengene til arbejde for udsatte familier, og Indkøbsbussen Nordals. Næsten lige så meget, 81.000 kr., har Ældre hjælper Ældre fået, mens ÆldreSagen Sønderborg-Sundeved har fået 78.000 kr. til aktiviteter og Ældre På Indkøb i Gråsten 76.000 kr. til deres indkøbsservice for ældre.

Artiklen fortsætter under annoncen

Et nyt initiativ, nemlig indkøbsture for ældre i kørestol i Gråsten, er støttet med 50.000 kr.

I gruppen af ansøgere, som arbejder for børn, unge og familier, er det største beløb, 28.000 kr., gået til Børns Voksenvenner.

Se hvem der fik og ikke fik penge HER.

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 95)

 

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 96)
Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk