1. maj i Mølleparken

1. maj 2014 Politik
Cecilie W. Christensen nåede ud til publikum med at brag af en tale om Generation Ligeglad.

Cecilie W. Christensen nåede ud til publikum med at brag af en tale om Generation Ligeglad.

Traditionen blev de røde faner luftet i Sønderborg 1. maj – og her fik fagbevægelsen tordnet mod regeringen og politikerne på Christiansborg:

Artiklen fortsætter under annoncen

– På Christiansborg bruger de folkevalgte al deres energi på at udstille modparten, så den anden side tager sig dårligst muligt ud. Og i stedet for at finde løsninger til gavn for borgerne, så brændes der krudt af på at udstille ministre gennem samråd. Hvor ville det være en dejlig forandring, hvis de valgte huskede på, hvorfor vi valgte dem ind.

Cecilie W. Christensen bragede igennem med en 1. maj tale, der kom med forklaringen på, hvorfor hun er aktiv i DSU:

– Når vennerne spørger, hvorfor jeg farer rundt til kedelige møder, så fortæller jeg, at møder ikke er kedelige – og at det er vigtigt, vi ikke alle sammen er ligeglade. Der skal være unge, der tager et ansvar for de fælles muligheder og den fælles fremtid, siger hun. Derfor er hun glad for at skille sig ud fra Generation Ligeglad.

Artiklen fortsætter under annoncen

Glemmer du – så husker borgmesteren

– Det er et år siden, jeg sidst talte her i Mølleparken og jeg husker tydeligt, jeg fortalte, det var vigtigt, at i stemte på Socialdemokraterne. Det gjorde mange af jer – og det er jeg glad for, siger borgmester Erik Lauritzen og takker igen for alle krydserne.

Dét, at der kom et andet flertal i Byrådet, løste ikke pr. automatik alle problemer. Der er stadig udfordringer:

Erik Lauritzen fortæller, at valgsejren alene ikke løste kommunens problemer.

Erik Lauritzen fortæller, at valgsejren alene ikke løste kommunens problemer.

– Der er stadig mange ledige, men nu ser det ud til, at der bliver gjort mere end bare at tilbyde meningsløs aktivering, siger Erik Lauritzen.

Han fortæller videre, der er for mange, der rejser fra kommunen og det rammer den fælles kasse på Rådhuset.

– Vi skal finde nye måder at gøre mange ting på, siger han.

Masser af musik

Eftermiddagen blev præget af en masse musik fra HotShot Duo, SoupSteak & Ice og så stillede Borager Brandværns Showband op foran scenen og gav en stor smagsprøve på, hvor herligt det lyder, når et helt orkester spiller op.

Artiklen fortsætter under annoncen

knap

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
6. maj 2021 Sønderborg, Debat

Debatindlæg: Iskonditoriets ejer ser en bilfri Sønder Havnegade som en fordel for os alle

6. maj 2021 Sønderborg

Christian Telling, Iskonditoriet, Sønder Havnegade, skriver: Onsdag aften bragte SønderborgNYT nyheden om, at Sønder Havnegade lukkes for kørende trafik i juli og august – og det gav en lang række kommentarer på SønderborgNYTs Facebookside – og ordene i kommentarsporet fik Christian Telling fra Iskonditoriet til at reagere: Først vil lige nævne, at jeg vel er […]

Læs mere...